Pariz: Moja najlepša iskustva

I konačno, dugo iščekivani Pariz, najveći i glavni grad Francuske! Prelepi grad svetlosti, romantike, zaljubljenih, visoke mode, bulevara. Smatra se da je nastao u III veku p.n.e, a osnovalo ga je keltsko pleme Parisi, na ostrvu Ile de la Cite. Grad je u prošlosti bio mesto odigravanja važnih istorijskih događaja, ali i mesto na kome su se okupljali umetnici iz celog sveta, što je i danas slučaj.


Restorani u Beogradu: Moj izbor najinteresantnijih mesta

U tekstu koji sledi vam prikazujem moj izbor restorana u Beogradu koji su zanimljivi – da li zbog pogleda, ambijenta, enterijera, hrane… Na vama je samo da izaberete, po svom ukusu, i da uživate u prijatnim trenucima sa dragim ljudima. Prijatno!


Sentandreja: Istorija Srba prožeta mirisom marcipana

Prava je šteta posetiti Budimpeštu, a ne napraviti izlet u Sentandreju, romantični gradić bitan za istoriju Srba. Od Budimpešte do Sentandreje ima oko 20 km. Na samom putu ćete naići na nekoliko marketa u kojima možete kupiti namirnice koje su vam potrebne ili koje želite da ponesete kući: Metro, Tesco, Lidl, Aldi, Auchan u okviru šoping parka "Omszic park". Mi smo u ovaj posednje navedeni svratili da ručamo i kupimo namirnice koje ćemo poneti kući. Unutra je lep restoran „na traci“ sa gotovim jelima.


Kečkemet: Pauza na putu za Budimpeštu

Ukoliko putujete u Budimpeštu kolima, možete napraviti pauzu i svratiti u osmi po veličini grad u Mađarskoj – Kečkemet. Grad se nalazi oko 90 km od srpske granice i gotovo isto toliko od Budimpešte. Ime grada potiče od reči „kecske” (što znači „koza”), koja je i ukras gradskog grba.


Aranđelovac: Zvuci mermera i pogled ka Šumadiji

Jedna od odličnih vikend destinacija je Aranđelovac - blizu, odlična hrana, a pregršt atrakcija kojima možete upotpuniti dan, tako da vam nijednog trenutka ne bude dosadno. Ovaj šumadijski grad, u podnožju planina Bukulja i Venčac, udaljen je nešto manje od 80 km od Beograda.


Minhen: Moja najlepša iskustva

Nemačka pruža raznovrsnost koja se retko gde može pronaći. Možete iskusiti netaknutu prirodu, romantične puteve koje krase prelepi dvorci i bajkovite Božićne vašare koji mame prazničnom atmosferom. Minhen je glavni grad Bavarske i treći grad po veličini u Nemačkoj. U veoma malom prečniku oko grada, nalazi se više od 70 jezera i banja. Zaštitni znak grada je bavarski lav, koji se na grbu grada nalazi preko 800 godina.


Minhen: Najlepši božićni vašari

Kada se praznici bliže, Nemačka se pretvara u zemlju tradicije i svetlucavih vašara. Prijatni mirisi, praznična atmosfera uz božićne zvuke, božićna peciva i kuvano vino, glavna su obeležja svakog božićnog vašara. U Minhenu se organizuju na velikom broju lokacija, a u ovom tekstu ću vam prikazati neke od najinteresantnijih koje sam posetila u Minhenu. Inače, adventni period počinje krajem novembra i traje sve do katoličkog Božića, tako da je ovo pravo vreme za posetu.


Slovenija: Moja najlepša iskustva

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete tokom proleća, a da putovanje bude sadržajno, za svakoga po nešto, od srca bih preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi.


Bundeva za Noć veštica: Zabava za malu i veliku decu

Ukoliko ste u američkim filmovima gledali proslavljanje Noći veštica, ili ste videli kako se Noć veštica proslavlja u evropskim državama i želite da osetite atmosferu ovog zanimljivog praznika u vašem domu, u ovom tekstu možete videti interesantan predlog kako da napravite bundevu za Noć veštica.


Topola: Najlepši vašar u senci kraljevskih vinograda

Dobro došli u Topolu, u srce Šumadije. Nekada davno, na putu ka Beogradu, bilo je jedno drvo topole kod koga su se trgovački putnici odmarali i dogovarali za sastanke „kod topole“. Tako je nastalo njeno ime - Topola. U ovom tekstu izdvajam meni najinteresantnija iskustva koja morate doživeti ako posetite Topolu.


Neos Marmaras: Mali vodič za veliko uživanje

Šarmantan, skockan, slikovit, šaren, stvoren s ljubavlju, ljubavlju doseljenika iz maloazijskog Marmarasa, koji su u ovo mesto utkali nostalgiju za svojim starim domom. U ovom tekatu ćete naći savete kako provesti vreme u Neoa Marmarasu, šta videti i doživeti u njegovoj okolini, ali i gde probati neke od najpoznatijih grčkih specijaliteta.


Detaljan vodič za letovanje na Tasosu

Tasos, prelepo ostrvo u Egejskom moru. Deveto je po veličini ostrvo u Grčkoj. Naziva se i „zeleno“ ili „smaragdno“ ostrvo. Poznato je po prelepim i raznolikim plažama, mermeru, dobrom vinu i vinovoj lozi, crnim smežuranim maslinama, maslinovom ulju, izuzetnoj jagnjetini i borovom medu. U ovom vodiču možete naći pregršt informacija kako provesti letovanje na Tasosu, sasvim dovoljno za 10 dana boravka.


Mojih top 15 iskustava koja morate doživeti u Ohridu

Da biste jedinstvenu ohridsku dušu osetili na najbolji način, provešću vas kroz meni najlepša iskustva koja sam ovde doživela. Naći ćete preporuku za smeštaj koji čuva tu dušu Ohrida u kome možete odsesti, predloge atrakcija i iskustava koja ne smete propustiti, kao i tradicionalne hrane u Ohridu, koja će svojim ukusima i mirisima zaokružiti ovu priču. Pa da počnemo...


Dida Hornjakov salaš: Dobro došli na bunjevački ručak

U ovom tekstu ću vam prikazati kako je izgledao jednodnevni izlet po okolini Sombora. Izlet je idealan za letnje dane, jer obuhvata jedno mesto za kupanje, jedno mesto za uživanje u lokalnoj gastronomiji i jedno mesto za šetnju i upoznavanje sa arhitekturom jednog od najlepših vojvođanskih gradova. Ovde ćete naći preporuku mesta pogodnih za zabavu cele porodice, a posebno dece.


20 predloga za jesenja putovanja po Srbiji

Jesen je za mene jedno od najlepših doba godine. Toliko boja lišća, voća i povrća, mirisa pečenih paprika, ukusa pite od bundeve i knedli sa šljivama, festivala koji slave plodove naših oranica. U ovom tekstu sam izdvojila meni najzamimljivije destinacije koje možete obići ove jeseni. U njemu ćete naći ideje za izlete, sa direktnim linkovima ka tekstovima na blogu, na kome možete pronaći detalje o svakom putovanju.

Prethodna Sledeća