Beč: Moja najlepša iskustva u gradu muzike i valcera

Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetila ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto što i dalje čeka skriveno. Jedan je od najraskošnijih gradova sveta, a svakako jedan od najlepših i najelegantnijih u Evropi. Godinama je nosio titulu i grada najprijatnijeg za život. Svakako ne bez razloga.


Melk: Impresivni samostan na brdu iznad Dunava

Na mestu gde Dunav ulazi u dolinu Wachau, nalazi se mali slikoviti grad Melk, koji je najpoznatiji po svom ogromnom benediktanskom samostanu, jednom od najimpresivnijih samostana u Austriji. Toliko je grandiozan da deluje nestvarno. Sam grad je prepun raznoraznih znamenitosti, ušuškanih i prelepo uređenih uličica, ali i ljubaznih i gostoprimljivih domaćina.


Grac: Mali dvorac na vrhu brda

Smešten na reci Muri, Grac je glavni grad pokajine Štajerske. Grad je širom Evrope poznat kao obrazovno-univerzitetski centar. Studenti daju živost gradu, a jedan od studenata je bio i Nikola Tesla od 1875-1877. godine. Danas se stari grad nalazi pod UNESKO zaštitom. Sve popularnije kod nas su šoping ture, ali Grad ima svakako da ponudi mnogo vise od šopinga.


Laxenburg: Predlog za izlet u okolini Beča

Ako posetite Beč i imate nekoliko slobodnih dana, jedan svakako posvetite mestu Laxenburg. Mesto je zaista posebno, i samo jedno u nizu mesta u okolini Beča u kojima možete napraviti zanimljiv izlet. Laxenburg se nalazi u pokrajini Mödling, na oko 35 km od Beča. Mesto je poznato po dvorcu Laxenburg, koji je pored Šenbruna bio najvažniji letnjikovac Habzburgovaca.


Seegrotte: Najveće podzemno jezero u Evropi

Ukoliko želite da upoznate okolinu Beča, uputite se ka oblasti Mödling, koja je bogata veoma neobičnim atrakcijama. O mnogim mestima u okolini Beča smo imali priliku da saznamo isključivo od naših ljudi koji žive godinama u Beču i kojima su ovo mesta na koja odlaze na vikend izlete. Jedna od najneobičnijih lokacija koju smo posetili je jedan neobični rudnik ili možda jezero, procenićete sami.


Bečki božićni vašari: Mojih top 12 bajkovitih mesta

Praznici u Beču ... nešto što se rečima ne može opisati ... istovremeno romantični i carski! Svake godine, sredinom novembra, u Beču se postavlja praznična rasveta, a na većini trgova se postavljaju drvene kućice, u kojima se prodaju božićni ukrasi, suveniri, poslastice, kao i punč i kuvano vino, koji su glavni sastavni deo božićnih vašara u Beču. Poznato je da je Božić u Beču bajkovit.


Mojih top 10 iskustava koja morate doživeti u Salcburgu

Salcburg je četvrti grad po veličini u Austriji. Njegov naziv u prevodu znači „grad soli“. Salcburg je danas poznat po starom baroknom jezgru, jednom od najočuvanijih u srednjoj Evropi, na listi UNESKO-a. Jedan od simbola grada su Mocart kugle, jer je grad slavu stekao zahvaljujući tome što je u njemu rođen jedan od najvećih svetskih muzičara, Volfgang Amadeus Mocart. Njegov lik će vas pratiti u čitavom gradu.