Trebinje: Šta videti i iskusiti u Dučićevom gradu sunca

Jedinstven grad, sa jedinstvenom atmosferom. Nije primorski, ali ima mediteranski duh. Zato se ovde oseća miris mediteranskog voća, maslina, smokve, lavande. Koliko je ovaj grad lep i jedinstven, govori i to što je Dučić ovde pisao čuvena "Jutra sa Leotara", inspirisan ovom opakom planinom visokom 1.224 m, koja se nadvija nad gradom i čini njegovu prepoznatljivu panoramu.


Banja Luka: Šta videti i iskusiti u biseru Doline Vrbasa

Banja Luka je najveći grad Republike Srpske i drugi po veličini u Bosni i Hercegovini. Zbog velikog broja zelenih površina, nosi nadimak “grad zelenila”. Nazivaju je i gradom mladih, sporta i lepih devojaka, a poznata je i po banjalučkom ćevapu, nektar pivu i siru trapistu. Banjalučani su veoma dobri domaćini, tako da će sve učiniti da se u njihovom gradu lepo osećate.


Višegrad: Šta videti i iskusiti u čuvenom gradu na Drini

Ovim tekstom “putujemo” do Višegrada, malog, ali sadržajnog grada u Republici Srpskoj. Turistički je postao značajan zahvaljujući Ivi Andriću i ćupriji (iz Andrićevog romana “Na Drini ćuprija”) - mostu Mehmed paše Sokolovića. Lepotu Višegrada upotpunjuje Drina, koja gradi drugi po veličini rečni kanjon u Evropi, kojim možete krstariti brodovima. Sam grad je mali i može se obići za 2-3 sata.


Bijeljina: Šta videti i iskusiti u srcu Semberije

Bijeljina, grad uz granicu sa Srbijom, zanimljiv je za jednodnevne izlete sa ovih prostora. Odlična je destinacija za porodice sa decom, bilo da dolazite zimi ili leti. Iz Beograda do Bijeljine treba oko 2h vožnje. Jedna opcija je put preko Kuzmina i graničnog prelaza Sremska Rača, a druga preko Bogatića i graničnog prelaza Pavlovića most


Sarajevo: Šta videti i iskusiti u gradu bureka i ćevapa

Pozdravljam vas iz grada koji mnogi nazivaju "Evropskim Jerusalimom". U Sarajevu sam po ko zna koji put, ali ponovo osećam euforiju. Na mestu gde se spajaju Istok i Zapad, i teritorijalno, i verski, i kulturalno. Oko vas vijore šarene marame, zveckaju fildžani, ispija se salep. Sve miriše na vrhunske baklave, burek i ćevape. U tekst sa vama delim najvažnije informacije kada putujete u ovaj grad.