Slovenija: Šta videti i iskusiti u zemlji nestvarne prirode

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete tokom proleća, a da putovanje bude sadržajno, za svakoga po nešto, od srca bih preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi.


Moravske Toplice: Šta videti i iskusiti u termalnoj banji Slovenije

U ovom tekstu, predstavljam vam Moravske Toplice, jednu od termalnih banja Slovenije, koja je kao stvorena za uživanje i odmor. Samo mesto je malo, i bez mnogo sadržaja, ali su termalni kompleksi jedni od najboljih u Sloveniji. Moravske Toplice se nalaze u slovenačkoj regiji Prekmurje. Poznate su po jedinstvenoj crnoj termalnoj vodi, koja izbija iz dubine od oko 2.000 m.


Ljubljana: Šta videti i iskusiti u gradu i okolini

Ljubljana je smeštena između Alpa i Jadranskog mora. Tokom XX veka, poznati slovenački arhitekta Jože Plečnik je izgradio mnoge od najpoznatijih atrakcija koje danas možemo videti u gradu. "Plečnikova Ljubljana", jedinstveni primer prostornog planiranja, smatra se jednim od najvažnijih umetničkih dela XX veka. U ovom tekstu ću dati predlog kako da provedete tri sadržajna dana u Ljubljani i obiđete i okolinu.