Palić: Šta videti i iskusiti na najvećem prirodnom jezeru u Srbiji

Pozdrav se severa Bačke, sa obale najvećeg prirodnog jezera u Srbiji! Palić može biti dobra baza za smeštaj i obilazak brojnih znamenitosti u okolini. Mislim da vam ne bi bio dovoljan jedan produženi vikend, da vidite i uživate u svemu što ovaj kraj nudi. Prelepe građevine i vile u stilu secesije, čarde i salaši, riblja čorba, juneći perkelt, štrudle. U ovom tekstu ću predstaviti meni najzanimljivije atrakcije na Paliću i okolini.


Stara Planina: Šta videti i iskusiti na planini vodopada

Pozdravljam vas iz dela Srbije poznatom po ćilimima, grnčariji, kačkavalju i peglanoj kobasici. Već na samom prilazu ovom kraju, bilo mi je jasno da nas očekuje neverovatna priroda. O tome govori i činjenica da se na Staroj planini nalazi čak trećina svih vodopada u Srbiji. U ovom tekstu ćete saznati šta je ono što morate videti na Staroj planini.


Sremski Karlovci: Kuglof sa šećerom u prahu

Jedan sunčani vikend možete iskoristiti da skoknete do ovog prelepog grada. Uživajte u njegovoj arhitekturi, istoriji, šarmu, miru, slatkom mirisu kuglofa posutog šećerom u prahu, aromatičnom slatkom bermetu i preukusnim rezancima sa makom. U ovom tekstu ću vam navesti moja najlepša iskustva koja morate doživeti u Sremskim Karlovcima.


Izleti blizu Beograda: Predlozi zanimljivih mesta

U ovom tekstu predlažem mesta na koja možete otići na kraći izlet, do kojih vam treba oko sat vremena od Beograda. Neki od predloga su u okolini Beograda, dok ima i mesta na oko 100 km udaljenosti, do kojih se kolima lako stiže za oko sat vremena vožnje. Na linkovima ćete naći celokupne predloge izleta, sa sadržajima kojima možete u tom kraju ispuniti ceo dan.


Restorani u Beogradu: Moj izbor mesta sa domaćom kuhinjom

U tekstu koji sledi vam prikazujem moj izbor restorana u Beogradu, u kojima možete probati dobru tradicionalnu domaću kuhinju, i kroz ukuse proputovati Srbijom. Na vama je samo da izaberete, po svom ukusu, i da uživate u prijatnim trenucima sa dragim ljudima. Prijatno!


Bačka: Šta videti i iskusiti u velikoj mirnoj Bačkoj

Ova 2020. godina, ne baš tako lepa, donela je ipak i mnogo lepih trenutaka i upoznavanje nekih krajeva naše zemlje u koje verovatno ne bismo ni pomislili da dođemo. Međutim, baš na takvim mestima od kojih nismo mnogo očekivali, doživeli smo veoma prijatna iznenađenja. Jedan od delova Srbije koji do sada gotovo da nisam nikada posetila je Bačka. U tekstu vam prenosim utiske o mestima koja su mi se dopala.


Loznica: Šta videti i iskusiti u kolevci srpskog jezika

Priča o Srbiji i njenim znamenitostima ne može da prođe bez upoznavanja kraja u kome je rođena jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji Srbije - Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog književnog jezika. Kako i sami kažu za sebe, oni su "za slovo ispred svih".


Vrnjačka Banja: Spa užitak u kraljevskoj banji

Šta reći o "kraljici" banjskog turizma, osim da u potpunosti opravdava tu titulu. Ovo je jedno od mesta koja morate posetiti u Srbiji, i koje će vas očarati. Raznolikog sadržaja ima zaista mnogo i ovde se zabavlja cela porodica. Definitivno banja koja ruši mišljenje da su one samo lečilišta za stariju populaciju. U ovom tekstu ćete naći predloge kako provesti produženi spa vikend.


Kragujevac: Šta videti i iskusiti u bivšem glavnom gradu

Ukoliko razmišljate gde biste mogli da provedete jedan dan vikenda, predlažem da razmotrite Kragujevac, do koga ćete autoputem stići za oko 1.5h od Beograda. Grad je ni veliki ni mali - dovoljan da nađete zabavu, a da budete nekako izvan gradske vreve, iako je uvek pun ljudi. Uživaćete u šetnji gradom, udahnuti prirodu Šumarica, ali se i počastiti jednim od najlepših kolača koje ćete naći kod nas.


Jagodina: Moja najlepša iskustva

Ako razmišljate gde biste mogli da otputujete van grada, a da ima porodične zabave, dobar izbor može biti Jagodina, do koje je autoputem (naplata putarine) potrebno oko 1.5h vožnje iz Beograda. Jagodina je vrlo interesantna destinacija za jednodnevni izlet, jer ćete pored ZOO vrta, ovde naći niz atrakcija koje će učiniti da vam ni u jednom trenutku ne bude dosadno. Tokom leta, ovde ima zabave bukvalno za ceo dan.


Restorani u Beogradu: Moj izbor mesta za opuštenu večeru

U tekstu koji sledi vam prikazujem moj izbor "casual" restorana u Beogradu, u koje možete doći na opuštenu večeru ("casual dining"), uz odlične burgere, kobasice, palačinke. Na vama je samo da izaberete, po svom ukusu, i da uživate u prijatnim trenucima sa dragim ljudima. Prijatno!


Kikinda: Šta videti i iskusiti u gradu sova, bundeva i mamuta

Ako se pitate gde biste u Srbiji mogli da provedete jedan sadržajan, zabavan i dan ispunjen tematskim aktivnostima, razmislite da posetite Kikindu. Iz Beograda vam treba oko 2h vožnje do Kikinde, ako idete preko Zrenjanina. Bićete u blizini rezervata najtežih ptica letačica na svetu, videti sove - male ušare (utine) u centru grada, jedinu preostalu suvaču u Srbiji, umetnost u glini, čuvene "ludaje" i kikindskog mamuta Kika.


Ovčarsko-kablarska klisura: Šta videti i iskusiti na srpskoj Svetoj Gori

U ovom tekstu vam predstavljam jednu lepu vikend destinaciju u Srbiji, idealnu za ljubitelje prirode i dugih šetnji. U srcu netaknute prirode se nalazi 10 pravoslavnih manastira, od kojih samo jedan nije “živi” manastir. Manastire u klisuri nazivaju još i "mala srpska Sveta Gora". Uživaćete u prirodi, predivnim srpskim svetinjama, a dobro ćete i jesti u čačanskom kraju, poznatom po izuzetnom pečenju.


Rudnik: Idealno mesto za piknik sa porodicom

Ove godine je piknik veoma aktuelan. Možda nas je situacija sa virusom naterala da se podsetimo kako zvuči priroda, dečji smeh, fijuk frizbija i igranje badmintona. U ovom tekstu ću dati predlog mesta za piknik na planini Rudnik, ali i predloge za obilaske u okolini Rudnika i Gornjeg Milanovca, tako da možete da upotpunite jedan zanimljiv i sadržajan porodični dan.


Topola: Najlepši vašar u senci kraljevskih vinograda

Dobro došli u Topolu, u srce Šumadije. Nekada davno, na putu ka Beogradu, bilo je jedno drvo topole kod koga su se trgovački putnici odmarali i dogovarali za sastanke „kod topole“. Tako je nastalo njeno ime - Topola. U ovom tekstu izdvajam meni najinteresantnija iskustva koja morate doživeti ako posetite Topolu.


Velika Plana: Predlog za izlet blizu Beograda

Ukoliko vam je potrebna ideja gde da odete na izlet i ručak, predlažem etno selo na sat vremena od Beograda. Ovde se lepo možete prošetati, naravno ručati domaću hranu i uživati u lepoj prirodi i etno ambijentu. Nakon ručka možete isplanirati posetu dvema srpskih svetinjama, crkvi brvnari Pokajnica, kao i obližnjem manastiru Koporin, posebno poznatom po tome da ovde dolaze žene koje žele da postanu majke.


Pančevo: Moja najlepša iskustva

Pančevo, iako tako blizu Beograda (oko 20km), čini mi se, često ostaje po strani kao vikend destinacija za izlete. Međutim, smatram, bez razloga, jer nudi dovoljno sadržaja da ovde provedete jedan lep i sadržajem ispunjen dan, ali i da lepo prezalogajite, uz prilično prihvatljive cene. Zanimljivo je da ovaj mali grad ima dugu tradiciju horskog pevanja, koja potiče još iz 1838. godine, kada je i osnovano Srpsko crkveno pevačko društvo.


Kosidba na Rajcu: Dobro došli na kosački ručak

Pored lepote prirode, ono po čemu je Rajac naširoko poznat je i tradicionalna manifestacija "Kosidba na Rajcu". Znam da je mnogima od vas jedna od stavki na listi želja za Srbiju upravo ova manifestacija. Verujte mi, ako odete, zaista nećete pogrešiti. Zašto baš kosidba kao tradicionalna manifestacija? Saznajte u tekstu koji vas čeka.


Vršac: Šta videti i iskusiti u gradu vinograda

Ako nemate ideju gde provesti lep i sunčan dan, na oko sat i po od Beograda vas čeka Vršac, prava riznica znamenitosti, kojih ima dovoljno ne samo za jednodnevni izlet, već da ovde provedete i nekoliko dana. Grad je mali i ušuškan, a njegova okolina prepuna prirodnih i istorijskih lepota. Vršac možete posetiti kada god poželite, ali mislim da je najbolji doživljaj tokom Grožđebala.


Rtanj: Bajka u centru vanzemaljskog života

Meni je uvek bio privlačan, neobičan, mističan. Jedna od destinacija koja je nedostajala u mojoj ličnoj zbirci putovanja po Srbiji koju delim sa vama, jeste upravo Rtanj, planina o kojoj postoji ubedljivo najviše mitova i legendi kod nas. U tekstu ćete naći predlog jednog vikend putovanja ka ovoj neobičnoj planini.


Borsko jezero: Gde vazduh miriše na borove

Kroz ovaj tekst ću vam prikazati jednu destinaciju koja je za mene u Srbiji bila potpuno otkriće - Borsko jezero. Pročitaćete zašto me je toliko oduševilo. U tekstu ćete naći i predloge gde možete svratiti u odlasku i u povratku sa Borskog jezera, tako da sa ovim predlozima možete upotpuniti jedan sadržajan vikend. Uživajte!


Kovilj: Vratiće se rode na kraj sveta

Da li vas je ikada zanimalo šta se nalazi "Na kraj sveta"? Upravo u ovom tekstu ćete saznati kakva vas lepota tamo čeka. Ako niste znali da se kraj sveta nalazi u baš Kovilju, mestu na oko 30 km od Novog Sada, onda je ovaj tekst za vas. U njemu ćete naći jedan predlog za sadržajan, nesvakidašnji i zanimljiv jednodnevni izlet, na oko sat vremena od Beograda. Pa da počnemo...


Bačka Palanka: Destinacija za letovanje u Srbiji

Moram vam se pohvaliti da sam prethodne godine i pored situacije koja nas je snašla, ipak osetila neku morsku atmosferu. Ne, nisam uspela da se dočepam primorja, već smo sasvim nenadano otišli do Bačke Palanke, na jedno dunavsko jezero! Nikada do tada nisam bila u Bačkoj Palanci, pa čak ni u ovom delu Vojvodine. Ono što sam zatekla me je oduševilo, a predlog jednodnevnog izleta kakav smo napravili, možete naći u tekstu.


Požarevac: Ljubičevski konji ponovo jure...

Svako od nas barem jednom godišnje prođe auto-putem Beograd-Niš i ugleda tablu sa putokazom za skretanje za Požarevac (18 km je autoput udaljen od grada). Međutim, koliko ste puta odlučili da skrenete sa trase i obiđete ovaj grad i sve što on nudi? Ako imate decu, ali i ako ste zaljubljenik u konje, onda preporučujem da se ka Požarevcu uputite što pre, tačnije jednog sunčanog vikenda.

Prva Prethodna Sledeća