Budimlija Resort: Letovanje u Srbiji po meri deteta


Budimlija Resort: Letovanje u Srbiji po meri deteta



Autor fotografija:

Bojana J.


Oduvek ste želeli da leto traje duže? Vratili ste se sa mora, a već vam nedostaje? Ili ove godine niste uspeli da uživate na primorju? Ako je odgovor na neko od pitanja potvrdan, preporučujem vam jedno mesto u Srbiji, na kome ćete uživati u pravom letnjem odmoru sa porodicom. Deci će svaki dan biti potpuno ispunjen, tako da će zaboraviti na telefone, tablete, crtaće, a vi ćete se odmoriti od kuvanja i razmišljanja o obrocima.

Mi smo kraj avgusta proveli u "Budimlija Resort"-u i mogu vam reći da je to bila odlična odluka.

Prvo jutro na odmoru. Promenljivo vreme, ne obećava, i najavljen je bukvalno potop za naredne dane. Iako sam se nadala da je prognoza pogrešila, obistinilo se. Međutim, to nas nije sprečilo da uživamo i posetimo gotovo sva mesta koja smo planirali za ovaj put.

Na put smo krenuli autoputem ka Rumi, kod koje i izlazite sa autoputa (naplata putarine). Od Rume dalje idete ka Šapcu. Na putu za Šabac smo videli veliki broj prodavaca svežeg voća i povrća. Na izlazu iz Šapca se nalazi tržni centar "Capitol", ukoliko ste nešto zaboravili da ponesete. Od Šapca idemo putem za Loznicu.

Kada dolazite u "Budimlija Resort", nemojte koristiti navigaciju, jer često ne navodi gde bi trebalo, ako ukucate naziv odmarališta. Sigurnije je pratiti sledeće smernice, koje smo dobili pre dolaska u odmaralište. Na ulazu u Loznicu postoji OMV pumpa, kod koje treba da skrenete levo i onda nastavite pravo 4-5 km do centra grada. Dolazite do kružnog toka i na kružnom toku idete pravo za Zajaču. Nakon kružnog toka, na trećoj raskrsnici skrenite desno, pa idite pravo oko 0,5 km. Stići ćete do LUK Oil pumpe, gde je kružni tok na kome idete pravo. Odmah na prvoj raskrsnici skrenite levo uzbrdo. U nastavku puta još oko 5 km, na svakoj raskrsnici vozite desno. Ne skrećite sa asfaltnog puta. Još samo malo, i stigli ste.

Ako tokom avgusta dolazite u Budimliju, imajte u vidu da se na Veliku Gospojinu (28. avgust) održava vašar u lozničkom selu Klupci. Mi smo se provozali do sela, iako je bio jak pljusak, ipak smo se nadali da ćemo nešto uspeti da vidimo i osetimo atmosferu. Međutim, ove godine je kiša malo pokvarila, tako da su se prodavci već spakovali i razišli u 19h, luna park nije radio, jedino su se "držale" dve pečenjare u kojima je ražanj bio i te kako aktivan.


Zašto je "Budimlija Resort" dobar izbor?

Pozdravljam vas sa mesta koje je pravi raj za porodice, na kome postoji zabava za decu bukvalno tokom celog dana, a gde se roditelji zaista odmaraju. Ako ste mislili da tako nešto ne postoji kod nas, onda sigurno niste čuli za "Budimlija Resort".

Ako ste u potrazi za mestom gde možete provesti tople dane u Srbiji, predlažem da predah od svakodnevnih obaveza potražite na mestu koje važi za jedno od najboljih po kvalitetu vazduha u našoj zemlji, okruženo šumom, gde ćete upoznati retke biljne i životinjske vrste, pešačiti šumskim stazama, i odmoriti se od kuvanja. Uz sve to, što je najvažnije, deca će uživati, jer je ovo jedno od najsadržajnijih odmarališta u Srbiji koje sam imala priliku da posetim. Nalaze se na 5 km od Loznice, na 260 m nadmorske visine, u podnožju planine Gučevo.

Mislim da je "Budimlija Resort" jedino odmaralište kod nas koje radi sezonski (bar ja nisam čula za neko drugo), tj. otvoreno je od kraja proleća, pa sve do početka jeseni, i samo u ovom periodu imate priliku da u njemu uživate. Videćete da su gosti uglavnom porodice sa decom, kojima je sve podređeno. Možete se smestiti u sobama ili apartmanima, a na raspolaganju su vam sva tri obroka (doručak i večera je na bazi švedskog stola, a ručak je izbor između dva jela, uz supu, salatu i slatkiš). Imaju spoljašnji bazen za rashlađivanje tokom toplih dana, sa barom u kome možete popiti piće.

Što se tiče zabave za decu i odrasle, tu su sportski tereni, igraonica, mala farma. Sve ove aktivnosti su vam uključene u cenu. Imaju i zip line, jahanje ponija, streličarstvo, ali su ovo aktivnosti koje se dodatno plaćaju. Ono što je poseban raritet, jeste gotovo celodnevna animacija, po nedeljnom planu. Pre podne se ide u šetnje, dok je popodne i veče rezervisano za druge vidove animacije dece i odraslih. Učešće je besplatno.

U okviru kompleksa se nalaze tri vile sa sobama za smeštaj. Smeštene su na uzvišenju, sa pogledom na ceo kompleks i bazen. U okviru kompleksa se nalazi parking. Svaka soba ima kupatilo, TV i terasu, ali nemate klasičnu kuhinju (mi smo imali mali frižider i ringle). Moje je mišljenje da kada ovde dođete treba da zaboravite na kuvanje, jer je pansionska hrana odlična. Ako vam je potreban krevetac za bebu, samo potražite i dobićete na zahtev. Peškire dobijate u sobi (ne menjaju se svaki dan), ali treba poneti peškire za bazen.

Najpopularniji sadržaj kompleksa je svakako bazen. Može se neograničeno koristiti, svakog dana od 8-19h. Oko bazena imate ležaljke i svlačionice. Za decu postoji i mala farma. Deca mogu i jahati ponija svako popodne (uz naplatu). Postoji i igraonica u zatvorenom prostoru (neograničeno korišćenje), za slučaj da je lošije vreme.

U sklopu kompleksa se nalazi nekoliko sportskih terena. Tu je i avantura park, u okviru koga možete da koristite zip line, koji prevozi sa jednog brda na drugo, preko malog potoka. U avantura parku je i poligon za streličarstvo. Ove aktivnosti u avantura parku nisu uračunate u cenu.

Tokom dana imaju tri vida animacije. Prepodnevna animacija su šetnje - šetnja iznenađenja za dušu i telo, šetnja do vodopada, šetnja do livade cveća i pravljenje venaca, šetnja Hajdučkom stazom, poseta seoskom domaćinstvu, šetnja do izvora Budimlije. Popodnevna animacija su kreativna radionica nacrtaj Budimliju, pravljenje dekoracije za Havajsko veče, logorovanje i skupljanje drva za vatru, igre na bazenu, seoska olimpijada, gađanje mete sa čičak lopticom i gigantski pong, potraga za blagom. Večernje animacije su šiz friz, havajsko veče, logorska vatra, karaoke, maskenbal, ja imam talenat, plesno veče. Četvrtkom, pored svih animacija, ima i takmičenje mama protiv tata. Ovako je izgledao sedmodnevni raspored u periodu našeg boravka. Verovatno se program razlikuje u različitim periodima leta.

Posebno obratite pažnju na neke od zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta koje možete sresti dok se šetate šumskim stazama oko kompleksa. Možete videti pticu pupavac, sa crnom ćubom na glavi, koja se oglašava sa „pu-pu-pu“. Ako sretnete mromoljka, prepoznaćete ga jer liči na guštera, sa naborom celom dužinom tela i repa. Možete videti i potočnog raka, koji nastanjuje samo izuzetno čiste reke. Od biljaka, obratite pažnju na božikovinu, grančice sa crvenim bobicama. Grančica božikovine je u doba starih Rimljana bila simbol zaštite od munje, uroka i čarolije. U hrišćanstvu je sveti cvet božikovine simbol rođenja Isusa, crveni plodovi njegova krv, a bodljikavo lišće simbolizuje krunu od trnja.


loznica: budimlija resort spoljasnji bazen
loznica: budimlija resort apartmanski smestaj
loznica: budimlija resort igraonica
loznica: budimlija resort igraliste

Šta mi se posebno dopalo u "Budimlija Resort"-u?

* Raznovrstan sadržaj za decu, koji okupira njihovu pažnju tokom celog dana, tako da roditelji mogu da se odmore.

* Neverovatan vazduh, koji okrepljuje i dušu i telo, u srcu prirode, u podnožju planine Gučevo.

* Preljubazno osoblje, koje je učinilo da se osećamo kao kod kuće. Domaćinska i porodična atmosfera. Pre dolaska dobijate e-mail sa uputstvima o boravku, kao i nedeljnim rasporedom animacija.

* Pansionska hrana, vrlo raznovrsna, tako da svako nađe nešto za sebe. Imali smo pun pansion - doručak i večera su na bazi švedskog stola na kome "nema šta nema", a ručak je izbor između dva jela, uz supu, salatu i slatkiš.

* Terasa sobe sa koje se čuje prijatna muzika iz bara kod bazena.

* Skoro sve aktivnosti za decu (osim zip line-a, jahanje ponija, streličarstva) su besplatne. Možete slobodno koristiti sportske terene, igraonice na otvorenom/zatvorenom, malu farmu sa životinjama, bazen.

* Imaju nedeljni plan animacije za decu i odrasle, i to čak tri puta na dan. Prepodnevna animacija su šetnje - npr. do vodopada, do seoskog domaćinstva, do izvora Budimlije. Popodnevne animacije - npr. igre na terenu/bazenu, seoska olimpijada, gađanje mete. Večernje animacije - npr. karaoke, maskenbal, ja imam talenat.

Kao da sam ponovo bila na rekreativnoj nastavi.


loznica: budimlija resort rucak
loznica: budimlija resort dorucak
loznica: budimlija resort dorucak

Kako izgleda jedan dan u "Budumlija Resort"-u?

Znate da odmor sa decom ume da bude naporan, ali ovde se budite uz cvrkut ptica i sa "zelenim" pogledom na šumu.

Spavate duže nego inače, odlazite na doručak, koji se služi u vidu švedskog stola prepunog raznih đakonija (sir, kajmak, prženice, suhomesnato, jaja, pecivo, burek, slatke štrudle). Nisam mogla da odlučim šta pre da probam.

Nakon doručka smo išli u organizovane prepodnevne šetnje sa animatorkom, koja se trudila da nam dočara bogatstvo prirode i istorije ovog kraja. Šetnje traju nešto manje od 2h, tako da mogu da ih savladaju i najmlađi. Sa manjkom energije, ali zadovoljni, odlazili smo na ručak. Za ručak se bira između dva kuvana jela, pre jela dobijate supu/čorbu, uz jelo hleb i salatu, a nakon jela kolač.

Nakon ručka smo imali mali odmor, pa smo išli na popodnevnu animaciju (razne sportske igre) ili kolima na neki od izleta u okolini, koja je bogata atrakcijama. Ovde bi bilo vremena i za bazen, da nas je vreme bolje služilo. Posle sadržajnog dana, jedva smo čekali večeru i radovali se švedskom stolu, na kome nema šanse da nešto ne nađete za sebe.

Uveče (ako ostane snage) bismo otišli do bara pored bazena, gde se svako veče organizuje večernja animacija kada je lepo vreme: karaoke, ples, maskenbal i sl. Posle ovakve zabave, nije mi preostajalo ništa dugo nego da, dok gledam u zvezde (kada bi bilo vedro nebo) i sumiram utiske tog dana, utonem u san, zadovoljna što sam imala mogućnost da porodici poklonim još jedan ovakav nezaboravan dan.

Ako i vi želite da budete gosti "Budimlija Resort"-a, ponude možete pogledati i rezervisati smeštaj putem njihovog sajta. Uvek u ponudi imaju neke akcijske pakete, po povoljnim cenama, za celu porodicu.


loznica: budimlija resort smestaj

ŠTA NE SMETE PROPUSTITI U OKOLINI?


1. Vodopad Skakavac

Na 1,5 km od "Budimlija Resort"-a, u gustoj šumi, u kojoj kažu da drinske vile merkaju momke, skriven je jedan od viših vodopada kod nas (preko 7 m, kažu 14. po visini u Srbiji), simboličnog naziva - Skakavac. Do njega se dolazi šumskom stazom, koju je odmaralište napravilo, obeležilo i održava je.

Meštani kažu da vodopad ima magisku moć - donosi sreću u ljubavi. Naime, nekada su se u ovoj prirodnoj oazi sastajali parovi, koji su, prema legendi, kasnije imali srećan i blagorodan zajednički život. I zaista, mesto jeste posebno i ima neku jedinstvenu energiju. Možda je zbog toga nastala još jedna legenda, po kojoj se veruje da se ispod mlazova vodopada kupaju vile.

Tokom šetnje do vodopada smo saznali koje zaštićene vrste životinja žive u šumama oko Budimlije. Upoznali smo se i sa biljnim svetom u šumi i saznali koje sve blagodeti po ljudski organizam ima kopriva. Usput smo se upoznali i sa načinom života nekada u Budimliji, a videli smo seosku vodenicu i mesto na kome su žene nekada prale veš, dok nije postojala sva tehnika današnjice.

Od odmarališta postoje putokazi duž šumske staze. Možete prošetati sami ili iskoristiti organizovane šetnje sa vodičem, koje kao gosti odmarališta imate besplatno. Staza je interesantna, jer ćete u jednom delu morati da idete preko kamenja u vodi (kad je veća količina vode), kako biste preskočili reku Budimliju. Usput se nalazi i stanište mrmoljka. Ako ga sretnete, prepoznaćete ga jer liči na guštera, sa naborom duž tela i repa.

A sam vodopad - tokom vrelih letnjih dana skoro da presuši. Šteta, pa ga nismo videli u punom sjaju. Padala je i kišica. Ambijent u kome se nalazi je svakako nestvaran. Mogu samo da zamislim kako izgleda užurbana voda koja se sliva niz stene obrasle mahovinom. Umesto kapljica vodopada, kiša mi je kvasila lice, a čuli su se samo zvukovi prirode. Potpuni zen! Čak i po takvom vremenu.


loznica: vodopad skakavac putokaz
loznica: vodopad skakavac staza

2. Vukov Tršić

Posetu "Budimlija Resort"-u smo iskoristili da obiđemo najpoznatije selo u Srbiji. Tu titulu je steklo jer je ovde 1787. godine rođena jedna od najznačajnijih ličnosti srpske istorije - Vuk Stefanović Karadžić, reformator srpskog jezika i pisma, autor prvog srpskog "Riječnika" i zbirki u kojima je sačuvana istorija.

Ovo selo, danas muzej na otvorenom, je prirodna oaza, formirana u jednom od najlepših predela u Srbiji. Ceo kompleks liči na uređen park. Ovde možete provesti ceo dan, jer je toliko lepo, sadržajno i opuštajuće, da nećete želeti da odete. Možete poneti i frizbi, loptu ili neku drugu zabavu, jer postoji jedan veliki travnjak na kome deca mogu da se igraju. Nas je nažalost pratila kiša, pa nismo mogli duže da se zadržimo, ali i ovih 2h, koliko nam je trebalo za obilazak, bili su izuzetni.

Verovatno najinteresantniji objekat u kompleksu je rodna kuća Vuka Stefanovića Karadžića iz 1933. godine. Do nje će vas pratiti narodne mudrosti, koje su, svaka na svoj način učinile da dublje razmišljam praveći korake ka kući u kojoj je rođena tako velika ličnost. Zanimljivo je videti sobu u kojoj se Vuk Karadžić rodio, radio, živeo, u kojoj je pisao i stvorio dela za "sada i uvijek i u vjekove vijekova".

U okviru kompleksa možete obići muzej Vukovih sabora, galeriju, crkvu brvnaru iz koje se čuje duhovna muzika, radionicu starih zanata, itd. Lutajte po imanju, udišite svež vazduh i iskoristite posetu da deci na slikovit način prikažete lik i delo Vuka Karadžića. Ne zaboravite i da im kupite suvenir na ulazu u selo - majicu sa brkovima Vuka Karadžića ili sa ispisanom azbukom.

Ulaz u sam kompleks je besplatan. Ispred je veliki parking i etno bazar. Unutar kompleksa se plaća ulaz u Vukovu kuću - 150 dinara za odrasle, 130 dinara za školarce. Ulaz je moguć od 9-19h, ali dođite ranije, jer kuća unutra nije osvetljena.


loznica: vukov trsic crkva
loznica: vukov trsic crkva
loznica: vukov trsic muzej
loznica: vukov trsic azbuka
loznica: vukov trsic vodenica

3. Manastir Tronoša

Boravak u "Budimlija Resort"-u smo iskoristili da odemo na izlet do manastira Tronoša iz 13. veka, koji je, kao i mnogo atrakcija ovog kraja, prožet imenom Vuka Karadžića. U okviru manastira se nalazi Muzej ranog Vukovog školovanja. Kao dečak, Vuk je učio i jedno vreme živeo u ovom manastiru.

Manastir je počeo da gradi kralj Dragutin, ali ga je morala završiti njegova žena Katarina 1317. godine. Iako je tokom Turaka nekoliko puta paljen, rušen i pljačkan, danas odiše neverovatnom lepotom, mirom, blagošću. Obavezno posetite crkvu i uživajte u bojama i mirisima ruža, koje su ovde fantastično održavane. Svratite i do manastirske prodavnice sa bogatom ponudom.

Za ovo selo se vezuje i jedan neobičan običaj. Meštani šest okolnih sela tokom godine skupljaju prirodni vosak, rastapaju ga i izlivaju dve ogromne sveće, u narodu nazvane ratarske sveće. Sveće su visoke oko 1,5 m i teške su preko 50 kg. Ostaci starih sveća se rastapaju i mešaju sa novim voskom, da bi se kroz sveće prenosio duh prošlih vremena. Na Veliki četvrtak se sveće prilažu manastiru, pa bi sigurno bilo posebno interesantno posetiti manastir na ovaj dan. Ratarske sveće se čuvaju u manastiru i pale na sve veće praznike. Mi smo bili na Veliku Gospojinu i sveće su gorele tokom jutarnje službe. Intereantno je da, bez obzira šta se dešavalo i u kakve je nedaće manastir upadao, ovaj običaj nikada nije prekidan.

Skrivena u senci čempresa koji okružuju manastir, nalazi se česma sa izvorskom vodom, kojom se možete okrepiti. Prema predanju, za nastanak česme su zaslužni devet Jugovića (pa otuda i devet cevi) i stari Jug Bogdan. Navodno, podignuta je 1388. godine, uoči Kosovske bitke. Iznad česme je kapela Sv. Pantelejmona. Bilo ovo predanje istina ili ne, svakako nemojte propustiti da osetite taj jedinstveni mir koji vlada u manastiru i njegovoj okolini. Verovatno je tome doprinela i priroda ovog kraja, koja je nestvarna.


loznica: manastir tronosa
loznica: manastir tronosa trpezarija
loznica: manastir tronosa vukov muzej
loznica: manastir tronosa ratarske svece
loznica: manastir tronosa cesma

4. Banja Koviljača

Za ovo bogatstvo Srbije se znalo još u 16. veku, kada su ljudi masovno dolazili na lekovite izvore. Vremenom se kraljevska banja toliko razvila i izgradila, da je postala mondensko mesto za sastanke srpskih velikana. Zvali su je i "Podrinjska lepotica", svakako ne bez razloga. Ali, da li ste znali da su je zbog sumpotovitih mirisa termalne vode i blata zvali i "Smrdan banja" (i danas će vas miris čim uđete u banju podsetiti na ovaj davni naziv)? Danas takođe ima poseban status, jer odiše jedinstvenom lepotom, pridruženom uz izuzetnu lekovitost vode kojom je priroda nagradila.

Kako se nalazi blizu Tršića, i ne čudi što su ovde vreme provodili Vuk Karadžić i Dositej Obradović. Ovo je bilo mesto na kome su se organizovali balovi, na koje je dolazio kralj Aleksandar Karađorđević. Kralj Petar I Karađorđević je ovde izgradio svoju rezidenciju, a pored nje sumporno kupatilo, koje i danas možete videti. Sada vam je verovatno jasan onaj nadimak "kraljevska banja".

Još u to "kraljevsko" doba, oko velelepnog parka (drugi po veličini u Srbiji) su građene luksuzne vile. Vile možete videti i danas (neke su obnovljene i liče na prave palate), a park me je potpuno zasenio, kao i svakoga ko poseti banju Koviljaču. Slobodno mogu reći - jedan od najlepših parkova u kojima sam bila u Srbiji. Nažalost, tokom moje posete je fontana bila isključena. Mogu samo misliti koliko daje pečat celom parku kada je aktivna. Cvetne leje su me oduševile.

Objekat koji ne možete da ne primetite je svakako poznati Kursalon iz 1858. godine, napravljen za Kralja Aleksandra I Karađorđevića, koji i dalje podseća na ta neka davno prošla vremena. Ne znam koliko vam je poznato, ali upravo u ovom objektu je otvorena prva kockarnica na Balkanu.

Unutra su sale „Kralj Petar”, „Aleksandar Karađorđević”, bar „Karađorđe”, kao i saloni „Knjeginja Zorka”, „Kraljica Marija”, „Njegoš“ i „Ivo Andrić” (može se pogledati u prizemlju). Arhitektonski stil je po uzoru na bečki kursalon (imala sam priliku da u njemu popijem bečku melanž kafu i to je zaista jedinstven doživljaj). Kursalon je poznat i po tome što su ovde filmove snimali Emir Kusturica i Zdravko Šotra.

Obavezno svratite ovde na kafu i kolače. Uđite unutra i posmatrajte jedinstven enterijer, dok slušate valcere. Cena nije posebno visoka.

Volim mesta o kojima postoje legende, pa sam tako i o ovoj banji istražila da li neka postoji. Pronašla sam legendu o nastanku njenog imena. Naime, dvema sestrama Vidi i Koviljki je otac ostavio veliko blago da učine nešto dobro za narod, pa je Vida sazidala grad na planini - Vidojevica, dok je Koviljka sagradila grad u podnožju Gučeva. U gradu je pila vodu sa termalnih izvora, pa su po ugledu na nju to radili i meštani, i tako otkrili njenu lekovitost. Po njoj je nazvano mesto, kao i izuzetan wellness centar "Kovilje", koji danas postoji u banji (termini se zakazuju unapred, a deci do sedam godina nije dozvoljen ulaz).

O lekovitosti izvora i blata, govori i legenda o konju koga je ovde karavanska povorka ostavila da izmoren ugine. Ležao je u crnom mulju i toploj vodi i preporodio se. Tako ova banja utiče i na ljudski organizam, oporavlja telo i odmara dušu.


loznica: banja koviljaca kursalon
loznica: banja koviljaca kursalon
loznica: banja koviljaca kursalon
loznica: banja koviljaca park
loznica: banja koviljaca kupatilo kralja petra

Korisne informacije i saveti:

- Smeštaj u "Budimlija Resort"-u možete rezervisati preko njihovog sajta.

- Uvek u ponudi imaju razne porodične pakete, po dosta povoljnim cenama, pa pogledajte sajt.

- Nemojte nositi hranu niti namirnice, jer vam ništa od toga nije potrebno.

- Pogledajte vremensku prognozu i birajte tople dane, da biste iskoristili sav sadržaj.

- U smeštaju dobijate krevetac za bebu, na zahtev.

- U sobi nemate papuče, tako da obavezno ponesite za vas i dete.

- Peškire dobijate za sobu (ne menjaju se svaki dan), ali za bazen treba da ponesete.

- Imajte u vidu da voda u objektu nije za piće, pa ponesite flaširanu vodu.

- U objektu imate aparate sa vodom, ali vodu možete kupiti i u njihovoj prodavnici.

- Prijava u sobe je od 14h, a prvi obrok je ručak, koji je od 12:30-14:30.

- Odjava je do 11h, a boravak završavate doručkom, koji se služi od 8-10h.

- Večera se služi od 18-20h.

- Doručak i večera su na bazi švedskog stola, a ručak je izbor između dva jela.

- Uz priloženu lekarsku potvrdu, možete tražiti specifičan režim ishrane.

- Obavezno ponesite neko sredstvo protiv komaraca.

- Ponesite udobnu obuću, jer bi bilo šteta ne šetati po prirodi.

- Ponesite bar jednu topliju trenerku, jer su večeri i jutra dosta hladni.

- Na mnogim mestima nećete moći da platite karticom (ni u hotelu), pa ponesite gotovinu.

- Za decu ponesite tricikle, bicikle, trotinete i omiljene igračkice.

- Nemojte zaboraviti da ponesete kupaći kostim, kao i igračkice za vodu.

- Ponesite šeširiće, naočare za sunce i kreme za sunčanje.


Zahvaljujem se "Budimlija Resort"-u na gostoprimstvu, uživanju u prijatnim porodičnim trenucima, neverovatno ispunjenom vremenu, izvrsnoj hrani i terapiji svežim vazduhom. Bilo nam je divno!



Prijava na newsletter

Ako vam se svideo ovaj tekst i želeli biste da dobijate informacije o novim tekstovima objavljenim na blogu, možete se prijaviti na linku koji sledi: Prijava na newsletter