Izleti u Šumadiji

1. Aranđelovac: Gde se čuju zvuci mermera i pogled prostire po Šumadiji

Proleće je idealno vreme za istraživanje Srbije, pa tako mi koristimo svaki lep i sunčan vikend da skoknemo do neke atrakcije naše zemlje, pa makar i u blizini Beograda. Jedna od odličnih vikend destinacija je Aranđelovac - blizu, odlična hrana, a pregršt atrakcija kojima možete upotpuniti dan, tako da vam nijednog trenutka ne bude dosadno. U tekstu ćete naći predlog jednog izleta u ovom kraju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/arandjelovac:-gde-se-ciju-zvuci-mermera-i-pogled-prostire-po-Sumadiji/

2. Kosmaj: Predlog jednodnevnog izleta blizu Beograda

Mi kada nemamo ideju gde bismo na izlet, znamo da je Kosmaj uvek dobar izbor, bilo da je leto, proleće, jesen ili zima. Od Beograda se do Kosmaja stiže veoma brzo, za nekih pola sata autoputem, ili za oko 45 minuta do sat vremena, starim putem preko Avale. U ovom tekstu ću vam dati predlog jednog izleta na Kosmaj, iako ćete na mom sajtu moći da nađete još atrakcija u okolini, koje možete iskombinovati i tako kreirati još sadržajniji izlet. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/kosmaj:-predlog-jednodnevnog-izleta-blizu-beograda/

3. Topola: Najveći vašar u Srbiji u senci kraljevskih vinograda

Topola se nalazi u srcu Šumadije. Prostire se u podnožju brda Oplenac, na oko 80 km od Beograda. Stari naziv Topole bio je i Kamenica, po rečici koja protiče uz obod grada. Na putu ka Beogradu, kod mesta Krečane, bilo je jedno drvo topole, i tu su se trgovački putnici odmarali i dogovarali za sastanke „kod topole“. Današnju Topolu je osnovao Karađorđe Petrović i videćete da je sve ovde u tom znaku. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/topola:-najveci-vasar-u-srbiji-u-senci-kraljevskih-vinograda/

4. Rudnik: Idealno mesto za piknik sa porodicom

Ove godine je piknik veoma aktuelan, a meni je, može se reći, ovo bio prvi posle dugog niza godina. Možda nas je situacija naterala da se podsetimo kako zvuči priroda, dečji smeh, fijuk frizbija i igranje badmintona. U ovom tekstu ću vam dati predlog mesta za piknik na planini Rudnik, koja se nalazi na oko 1,5h vožnje od Beograda, ali i predloge za obilaske u okolini Rudnika i Gornjeg Milanovca, tako da možete da upotpunite jedan zanimljiv i sadržajan porodični dan. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/rudnik:-idealno-mesto-za-piknik-sa-porodicom-/

5. Etno selo Amerić: Kao nekada...

Saznajte gde možete uživati na čistom vazduhu, u prelepom pogledu i domaćim specijalitetima, na manje od sat vremena od Beograda, koja jela preporučujem da probate, ali i koje su davno zaboravljene aktivnosti u ponudi ovog jedinstvenog mesta, u kome kao da je vreme stalo. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/etno-selo-americ:-kao-nekada.../