Šta videti za 5 dana u Sloveniji: V deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete za vikend, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Kao nastavak prethodnih postova, u ovom poslednjem delu putopisa iz Slovenije Vam prikazujem jednu zanimljivu atrakciju – Park cveća koji će Vas oduševiti, kao i predlog mesta u okolini gde možete probati tradicionalna slovenačka jela.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: IV deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem nestvarnu prirodu Kranjske Gore, kao i neke od najzanimljivijih atrakcija u ovom delu Slovenije.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: III deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem šta sve možete videti i kako provesti dan na predivnom Bledu, šta obavezno probati, kao i priču o jednom izletištu nedaleko od Kranja.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: II deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem turu kroz slovenačku pećinsku lepoticu, kao i jedan od najlepših slovenačkih primorskih gradova.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: I deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem jedno malo mesto u kome možete pronaći odlične slovenačke restorane, mesto u kome možete naći odličan smeštaj, kao i nekoliko atrakcija u blizini čuvenog Bohinjskog jezera.

Šta videti za 3 dana u Ljubljani i okolini

Ljubljana je glavni grad Slovenije, smešten između Alpa i Jadranskog mora. Tokom XX veka, poznati slovenački arhitekta Jože Plečnik je izgradio mnoge od najpoznatijih atrakcija koje danas možemo videti u gradu, tako da ga možemo nazvati i "Plečnikov grad". Takozvana "Plečnikova Ljubljana", jedinstveni primer prostornog planiranja, smatra se jednim od najvažnijih umetničkih dela XX veka. U ovom tekstu ću vam dati predlog kako da provedete tri sadržajna dana u Ljubljani i obiđete i okolinu.

Moravske Toplice: Crno zlato termalne banje Slovenije

U ovom tekstu, predstavljam vam Moravske Toplice, jednu od termalnih banja Slovenije, koja je kao stvorena za uživanje i odmor. Samo mesto je malo, i bez mnogo sadržaja, ali su termalni kompleksi jedni od najboljih u Sloveniji. Moravske Toplice se nalaze u slovenačkoj regiji Prekmurje. Poznate su po jedinstvenoj crnoj termalnoj vodi, koja izbija iz dubine od oko 2.000 m.