Blago resavskog kraja: Predlog jednodnevnog izleta

Gde na jednodnevni izlet? Ako se ovo često pitate, kao i mi, preporučujem vam da razmotrite dolazak u resavski kraj i upoznate se sa prirodnim blagom koje vas ovde čeka. Atrakcija ima dovoljno za nekoliko dana boravka, ali ću vam u ovom tekstu prikazati šta smo mi posetili za jedan dan i dati još neke smernice šta videti u okolini, ako budete imali višak vremena.

Bačka Palanka: Destinacija za letovanje u Srbiji

Moram vam se pohvaliti da sam prethodne godine i pored situacije koja nas je snašla, ipak osetila neku morsku atmosferu. Ne, nisam uspela da se dočepam primorja, već smo sasvim nenadano otišli do Bačke Palanke, na jedno dunavsko jezero! Iako već 35 godina (da, toliko već!) živim u Srbiji, nikada nisam bila u Bačkoj Palanci, pa čak ni u ovom delu Vojvodine. Ono što sam zatekla me je oduševilo, a predlog jednodnevnog izleta kakav smo mi napravili, možete naći u ovom tekstu.

Borsko jezero: Gde vazduh miriše na borove

Moram da priznam, ovo je destinacija o kojoj nisam ni razmišljala kao zanimljivoj za obilazak, sve dok se moj suprug nije oduševljen vratio sa službenog puta na Borskom jezeru. Odlučili smo da tokom leta odemo zajedno sa bebom. Jedina greška je bila što nismo ostali nekoliko dana...

Lepote Homolja: Banja Ždrelo i okolina

Dobro došli u Homolje! Homolje je oblast u Istočnoj Srbiji, ograničena planinskim vencima sa svih strana –Homoljske planine, Beljanica, Gornjačke planine. Biser ovog kraja je prelepa Gornjačka klisura. Gornjačka klisura, duga 16 km, sa četiri velika meandra. Na platou jednog od njih, nalazi se manastir Gornjak, koji je ime dobio po vetru koji duva u klisuri. Iskoristite posetu ovom kraju da uživate u termo-mineralnim vodama i čistom planinskom vazduhu.

Vrnjačka Banja: Spa užitak u kraljevskoj banji

Od kada sam majka, najviše u putovanjima uživam ako porodici mogu da priuštim smeštaj blizu grada, a opet ušuškan i izolovan, u kome ćemo imati obroke, pa neću brinuti oko hrane, porodičnu zabavu u spa centru, ali i igraonicu u kojoj će moj dečak moći da pronađe zabavu samo za sebe. Sve to smo pronašli u Solaris Resorts u Vrnjačkoj Banji, kraljici banjskog turizma Srbije.

Mojih top 10 iskustava koja morate doživeti na Paliću

Šaljem vam pozdrave se severa Bačke, sa obale najvećeg prirodnog jezera u Srbiji - Palićkog jezera! Palić može biti dobra baza za smeštaj i obilazak brojnih znamenitosti u okolini. Mislim da vam ne bi bio dovoljan jedan produženi vikend, da vidite i uživate u svemu što ovaj kraj nudi. Prelepe građevine i vile u stilu secesije, čarde i salaši, riblja čorba, juneći perkelt, štrudle. Šta još poželeti!? U ovom tekstu ću vam predstaviti meni najzanimljivije atrakcije na Paliću i okolini.

Kosidba na Rajcu: Dobro došli na kosački ručak

Pored lepote prirode, ono po čemu je Rajac naširoko poznat je i tradicionalna manifestacija "Kosidba na Rajcu". Znam da je mnogima od vas jedna od stavki na "bucket" listi za Srbiju upravo ova manifestacija. Verujte mi, ako odete, zaista nećete pogrešiti. Zašto baš kosidba kao tradicionalna manifestacija? U krajevima sa razvijenim stočarstvom, kosidba je bila posebno značajna oduvek, jer se na ovaj način obezbeđivala letina.

10 predloga za izlet na sat vremena od Beograda: I deo

U tekstu koji ćete ovde naći vam predlažem 10 mesta na koja možete otići na kraći izlet, do kojih vam treba oko sat vremena od Beograda. Neki od predloga su u okolini Beograda, dok ima i mesta na do oko 100 km udaljenosti, do kojih se kolima lako stiže za oko sat vremena vožnje. Mi smo ova mesta posetili i po nekoliko puta, a ovde vam navodim razloge zašto baš tamo i vi da odete i šta da očekujete.

Kosmaj: Predlog jednodnevnog izleta blizu Beograda

Mi kada nemamo ideju gde bismo na izlet, znamo da je Kosmaj uvek dobar izbor, bilo da je leto, proleće, jesen ili zima. Od Beograda se do Kosmaja stiže veoma brzo, za nekih pola sata autoputem, ili za oko 45 minuta do sat vremena, starim putem preko Avale. U ovom tekstu ću vam dati predlog jednog izleta na Kosmaj, iako ćete na mom sajtu moći da nađete još atrakcija u okolini, koje možete iskombinovati i tako kreirati još sadržajniji izlet.

Moj izbor najzanimljivijih restorana u Beogradu: I deo

U tekstu koji sledi vam prikazujem 10 restorana u Beogradu i okolini koji su meni zanimljivi – da li zbog pogleda, ambijenta, enterijera, hrane… Kako vidite da je ovo prvi deo teksta, u budućnosti možete očekivati nastavak ovog serijala. Svi koji me znaju, znaju da sam veliki gurman, tako da ćete ovde naći izbor restorana u koje volim da odlazim.

10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: I deo

U ovom tekstu vam dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu, bilo da ste stanovnik mog grada ili ste nam u gostima. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Kako je ovo prvi deo, očekujte uskoro nastavak sa još ideja kako provesti sa decom vreme u Beogradu. Uživajte i javite utiske!

Obedska bara: Prirodna oaza nadomak Beograda

Pre nekoliko godina sam sasvim slučajno otkrila ovaj jedinstveni rezervat prirode "Obedska bara", u neverovatnom prirodnom ambijentu kićenog Srema. Tada sam svratila na kratko, a sada sam mu se vratila, jer je priroda koju sam ovde zatekla očaravajuća. U tekstu ćete naći pregled aktivnosti kojima možete upotpuniti dan, predlog jednog divnog mesta za ručak sa decom, kao i proračun troškova jednog ovakvog izleta, sa mapom atrakcija.

Sledeća