Diznilend u Parizu: Ostvarenje dečjeg sna

Ovo je jedini tematski park Volta Diznija u Evropi. Otvoren je 1992. godine. Diznilend se nalazi na oko 30 km od centra Pariza. Park sadrži oko 40 atrakcija koje su tematski raspoređene u pet oblasti: Glavna ulica SAD, Divlji zapad, Zemlja avantura, Zemlja mašte i Zemlja otkrića. Voz posetioce vozi oko celog kompleksa, pa tako lakše možete stići do određenih atrakcija. Kraj dana u Diznilendu označava veliki vatromet. U kojem god da ste uzrastu, ovo će vam biti nezaboravan doživljaj.

Šetnja kroz Pariz: III deo

Pariz je poznat i po tome što u gradu ima oko 8.000 kafea sa baštama, što u podzemnoj železnici živi oko 90.000 golubova i 750 slepih miševa, što se oko 1.100.000 komada bageta pojede svakog dana, i što se preko 300 vrsta sireva iz Francuske ovde može kupiti. „Drugi gradovi su gradovi. Pariz, za razliku od toga, je svet.“ - Karlo Veliki

Šetnja kroz Pariz: II deo

Pariz se naziva gradom svetlosti jer je u doba prosvetiteljstva bio centar evropske kulture i filozofije, ali i zato što je bio prvi evropski grad u kome je uvedena javna rasveta na struju. Danas je Pariz najposećenija svetska turistička destinacija, što i ne čudi, jer zaista ima šta da ponudi. Lepota samog grada i njegova veličina je očaravajuća.

Šetnja kroz Pariz: I deo

I konačno, dugo iščekivani Pariz, najveći i glavni grad Francuske! Prelepi grad svetlosti, romantike, visoke mode, širokih bulevara i burne istorije. Smatra se da je nastao u III veku p.n.e, a osnovalo ga je keltsko pleme Parisi, na ostrvu Ile de la Cite. Grad je tokom istorije bio mesto značajnih istorijskih događaja i stecište umetnika, što je i danas ostao.