Mojih top 20 mesta koja treba posetiti na Sitoniji

Halkidiki je ogromno poluostrvo, koje čine tri manja poluostrva, koja imaju oblik tri prsta - nazivaju se Kasandra, Sitonija i Atos. Ovog puta obilazimo Sitoniju, drugi „prst“ poluostrva Halkidiki. Ovaj „prst“ je poznat po fantastičnoj prirodi, borovim šumama i plažama sa tirkiznom bojom mora, kako uređenim, tako i neuređenim. Ovim putem, prenosim utiske o atrakcijama koje su nam se najviše svidele.

Mojih top 10 iskustava koja morate doživeti na Paliću

Šaljem vam pozdrave se severa Bačke, sa obale najvećeg prirodnog jezera u Srbiji - Palićkog jezera! Palić može biti dobra baza za smeštaj i obilazak brojnih znamenitosti u okolini. Mislim da vam ne bi bio dovoljan jedan produženi vikend, da vidite i uživate u svemu što ovaj kraj nudi. Prelepe građevine i vile u stilu secesije, čarde i salaši, riblja čorba, juneći perkelt, štrudle. Šta još poželeti!? U ovom tekstu ću vam predstaviti meni najzanimljivije atrakcije na Paliću i okolini.

Mojih top 10 iskustava koja morate doživeti u Skoplju

Pozdrav iz Skoplja, grada kontrasta i miksa različitih kultura, naroda, religija. Sa jedne strane Vardara impresivne nove zgrade, a sa druge stara čaršija u kojoj se oseća duh davno prošlih vremena. Ali ono što me u ovom gradu impresionira i za njega veže su ljudi - srdačni, srčani i puni emocije!

10 predloga za izlet na sat vremena od Beograda: I deo

U tekstu koji ćete ovde naći vam predlažem 10 mesta na koja možete otići na kraći izlet, do kojih vam treba oko sat vremena od Beograda. Neki od predloga su u okolini Beograda, dok ima i mesta na do oko 100 km udaljenosti, do kojih se kolima lako stiže za oko sat vremena vožnje. Mi smo ova mesta posetili i po nekoliko puta, a ovde vam navodim razloge zašto baš tamo i vi da odete i šta da očekujete.

Moj izbor najzanimljivijih restorana u Beogradu: I deo

U tekstu koji sledi vam prikazujem 10 restorana u Beogradu i okolini koji su meni zanimljivi – da li zbog pogleda, ambijenta, enterijera, hrane… Kako vidite da je ovo prvi deo teksta, u budućnosti možete očekivati nastavak ovog serijala. Svi koji me znaju, znaju da sam veliki gurman, tako da ćete ovde naći izbor restorana u koje volim da odlazim.

10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: I deo

U ovom tekstu vam dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu, bilo da ste stanovnik mog grada ili ste nam u gostima. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Kako je ovo prvi deo, očekujte uskoro nastavak sa još ideja kako provesti sa decom vreme u Beogradu. Uživajte i javite utiske!

10 predloga za izlet na sat vremena od Beograda: II deo

U tekstu koji ćete ovde naći vam predlažem 10 mesta na koja možete otići na kraći izlet, do kojih vam treba oko sat vremena od Beograda. Neki od predloga su u okolini Beograda, dok ima i mesta na do oko 100 km udaljenosti, do kojih se kolima lako stiže za oko sat vremena vožnje. Mi smo ova mesta posetili i po nekoliko puta, a ovde vam navodim razloge zašto baš tamo i vi da odete i šta da očekujete. Ovo je drugi deo teksta koji ste na blogu tako rado čitali.

Moj izbor najzanimljivijih restorana u Beogradu: II deo

U tekstu koji sledi vam prikazujem 10 restorana i mesta sa dobrom hranom u Beogradu i okolini koji su meni zanimljivi – da li zbog pogleda, ambijenta, enterijera, hrane… Kako vidite da je ovo već drugi deo teksta, u budućnosti možete očekivati nastavak ovog serijala. Svi koji me znaju, znaju da sam veliki gurman, tako da ćete ovde naći izbor restorana u koje volim da odlazim, kao i lokala u kojima možete probati zanimljivu hranu.

Mojih top 25 atrakcija koje morate posetiti u Olimpskoj regiji

Olimpska regija je jedna od 13 oblasti grčke Makedonije. Smeštena je na obroncima planine Olimp To je predeo lepe prirode, sa šumama, rekama, močvarama i bogatom florom i faunom, ali i bogat atrakcijama od istorijskog i arheološkog interesa. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp i druge znamenitosti, koje ću da vam prikažem kroz vodič kroz mesta koja ne smete propustiti.

Mojih top 20 doživljaja u Barseloni i okolini

Barselona je glavni grad Katalonije, poznat kao metropola modernizma. Jedna od legendi kaže da je gradu ime dao kartaginski vojskovođa Hamilkar Barsa, otac čuvenog Hanibala, koji je želeo da njegovo prezime večno živi kroz ovaj grad. Grad u kojem je živeo i radio arhitekta Antonio Gaudi sadrži i njegova najreprezentativnija dela, koja su posebno neobična i interesantna za turiste. Ovaj španski i katalonski arhitekta poznat je po jedinstvenom stilu i individualističkom dizajnu, koji odlikuje sve njegove radove. Osam Gaudijevih dela uvršteno je na UNESCO listu.

Mojih top 14 atrakcija koje morate posetiti u Segedinu

Segedin je grad u Mađarskoj, na ušću reke Mureš u Tisu. Grad se pruža na obe obale Tise i najveći je grad na ovoj reci. Kada su Turci osvojili Segedin 1543. godine, postao je središte sandžaka u južnoj Ugarskoj i tada je na ove prostore sa Orijenta doneta paprika, po kojoj je Segedin ipak najpoznatiji. 1879. godina je bila prekretnica u razvoju grada. Te godine se desila velika poplava, koja je uništila grad (95% zgrada).

Mojih top 30 iskustava koja morate doživeti na Zlatiboru

Zlatibor, jedna od naših najlepših planina, podjednako interesantna u svako godišnje doba. Pamtim ga kao mesto na koje sam svakog leta odlazila sa porodicom i tamo provodila bar nedelju dana, u istraživanju okoline i uživanju u beskrajnim šetnjama po čistoj prirodi i svežem vazduhu. Došlo je vreme da na Zlatibor dođem i sa svojim detetom, i ovo je bilo naše prvo zajedničko zimovanje. U ovom tekstu ću vam prikazati moja najlepša iskustva na Zlatiboru i u njegovoj okolini, i šta je to, po mom mišljenju, što ne treba propustiti ako posetite ovu planinsku lepoticu.

Sledeća