Spa vikend

1. Vrnjačka Banja: Spa užitak u kraljevskoj banji

Od kada sam majka, najviše u putovanjima uživam ako porodici mogu da priuštim smeštaj blizu grada, a opet ušuškan i izolovan, u kome ćemo imati obroke, pa neću brinuti oko hrane, porodičnu zabavu u spa centru, ali i igraonicu u kojoj će moj dečak moći da pronađe zabavu samo za sebe. Sve to smo pronašli u Solaris Resorts u Vrnjačkoj Banji, kraljici banjskog turizma Srbije. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/vrnjacka-banja:-spa-uzitak-u-kraljevskoj-banji/

2. Lepote Homolja: Banja Ždrelo i okolina

Dobro došli u Homolje! Homolje je oblast u Istočnoj Srbiji, ograničena planinskim vencima sa svih strana –Homoljske planine, Beljanica, Gornjačke planine. Biser ovog kraja je prelepa Gornjačka klisura. Gornjačka klisura, duga 16 km, sa četiri velika meandra. Na platou jednog od njih, nalazi se manastir Gornjak, koji je ime dobio po vetru koji duva u klisuri. Iskoristite posetu ovom kraju da uživate u termo-mineralnim vodama i čistom planinskom vazduhu. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/lepote-homolja:-banja-Zdrelo-i-okolina/

3. 2 dana u Ovčarsko-kablarskoj klisuri: Srpska Sveta Gora

U ovom tekstu vam predstavljam jednu lepu vikend destinaciju u Srbiji, idealnu za ljubitelje prirode i dugih šetnji. U srcu netaknute prirode se nalazi 10 pravoslavnih manastira, od kojih samo jedan nije “živi” manastir. Manastire u klisuri nazivaju još i "mala srpska Sveta Gora". Zapadna Morava, koja razdvaja Ovčar i Kablar, ovde je usekla tri jedinstvena meandra, poznata kao "uklješteni meandri". Uživaćete u prirodi, predivnim srpskim svetinjama, a dobro ćete i jesti u čačanskom kraju, poznatom po izuzetnom pečenju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/2-dana-u-ovcarsko-kablarskoj-klisuri:-srpska-sveta-gora/

4. Borkovac: Moj omiljeni spa hotel među borovima

Hotel “Borkovac” je jedan od meni omiljenih spa hotela u Srbiji, a vrlo blizu Beograda. Ovaj hotel se nalazi na samo 50 km od Beograda, u rumskom izletištu Borkovac. Smešten je među borovima, na 3 km od centra Rume, u netaknutoj prirodi. Posebno je neobično to što, u sred sremačke ravnice, postoji jedna mala borova šuma, nalik na one zlatiborske. Kako se nalazi na obroncima Fruške gore i okružen je prirodom, idealan je za odmor i relaksaciju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/borkovac:-moj-omiljeni-spa-hotel-medju-borovima/

5. Mojih top 10 atrakcija u Sokobanji

Božanstvena priroda, božanstven vazduh! To može biti samo Sokobanja, nekadašnje mondensko mesto, koje su često posećivali boemi, umetnici i pesnici. Među njima Isidora Sekulić, Meša Selimović, Stevan Sremac, Ivo Andrić i Branislav Nušić. Nudi čitav spektar aktivnosti za zabavu cele porodice. U ovom tekstu izdvajam aktivnosti koje su meni bile najzanimljivije i kojih je sasvim dovoljno da se ovde provede nekoliko sadržajnih dana. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/mojih-top-10-atrakcija-u-sokobanji/