Gardenia spa hotel: Opuštajući dan u Velesu


Gardenia spa hotel: Opuštajući dan u Velesu



Autor fotografija:

Bojana J.


Ako ste se uputili na letovanje u Grčku ili se vraćate ka Srbiji, a želite da se odmorite od puta na mestu koje će biti dovoljno sadržajno da ovde prenoćite i provedete jedan spa dan, predlažem da razmotrite Veles. U tekstu ću vam preporučiti mesto gde se možete veoma ugodno smestiti i kako provesti jedan predivan spa dan sa porodicom.


Zašto odabrati hotel Gardenia?

Ako na putu za Grčku želite da iskusite kako izgleda luksuzni spa odmor, preporučujem vam da odvojite bar jednu noć za predah u Velesu i prespavate u hotelu "Gardenia", koji je odličan izbor za porodice sa decom. Iako je prilagođen potrebama cele porodice, koncipiran je tako da odgovara i na potrebe kongresnog turizma (odličan je internet, ako radite online).

Sam hotel je veoma blizu autoputa, a opet dovoljno izolovan, da ne čujete buku. Nalazi se u predgrađu Velesa (oko 2 km od centra), u mirnom i tihom naselju, okružen zelenilom i mediteranskim cvećem. Ispred je veliki parking za vozila.

Ono što vas ovde očekuje, pored mnoštva sadržaja kojima možete upotpuniti ceo dan, je vrhunska usluga, koja će učiniti da vreme provedeno u ovom gradu ostane u neizbrisivom sećanju. Mene uvek oduševljava srdačnost Makedonaca, njihov iskren osmeh i široko srce. U ovoj zemlji se uvek osećam dobrodošlo i kao da sam došla u goste kod najboljih prijatelja.

Ako dolazite sa decom, oduševiće se preslatkom igraonicom u okviru hotela, koju kao gosti možete besplatno koristiti. Napravljena je u formi sobice za igru, mada je meni kada sam ušla ličila i na zabavnu učionicu. Obavezno je prisustvo roditelja dok su deca u igraonici, koja je otvorena do 18h. Svakako ćete se zabaviti, jer se možete igrati zajedno sa decom, slagati puzzle ili igrati neku društvenu igru. Čisto je i uredno, prepuno raznih igračaka. Na ulazu se nalazi ormarić za obuću.

Detalje o samom hotelu i cene možete pogledati na ovom linku, putem koga možete i rezervisati smeštaj. Rezervaciju možete napraviti i direktno, putem njihovog sajta.


Gardenia spa hotel
Gardenia spa hotel
Gardenia spa hotel: igraonica
Gardenia spa hotel: igraonica

Ručak pored bazena

Preko dana možete uživati na otvorenom bazenu, koji ćete koristiti besplatno kao gosti hotela. Pored velikog bazena, postoji i deo za decu. Kod bazena se nalaze svlačionice i toaleti. Tokom toplih dana i vikendom ima dosta ljudi, ali nije gužva. Bazen je otvoren do 19h, a možete ga koristiti već od ranog jutra.

Uz bazen se nalazi restoran, u kome smo ručali. Kao okrepljenje nakon puta, najpre preporučujem izvrsnu teleću čorbu. Preukusna je, a porcija je toliko velika da dvoje mogu jesti. Nakon čorbe smo probali šarsku pljeskavicu, koja se služi uz pomfrit i kečap. Sve je bilo izuzetno ukusno i obilno. Okvirno, ručak za troje izađe oko 15 evra.


Gardenia spa hotel: bazen
Gardenia spa hotel: event centar
Gardenia spa hotel: rucak
Gardenia spa hotel: rucak

Opuštajuće spa iskustvo

U slučaju lošijeg vremena ili ako je napolju pretoplo za aktivnosti na otvorenom, možete se počastiti pravim spa užitkom (takođe besplatno, kao gosti hotela). U okviru spa centra se nalazi infracrvena i finska sauna, tople klupe za opuštanje, bazen i đakuzi.

U hotelskoj sobi imate peškire, papuče i bade mantile, tako da ih nemojte nositi. Ono što je jako važno je da je sa spa centrom topla veza, tj. ne izlazite iz smeštaja da biste došli do spa centra. Uz spa centar se nalazi i teretana, u kojoj imate i sto za stoni tenis.

Moj izbor je najpre bio bazen, potom sam uživala u masažnoj kadi, onda se odmarala na toplim klupama koje toliko opuštaju da zamalo nisam zaspala, a onda sam koristila blagodeti infracrvene saune u kojoj se nalaze kocke himalajske soli, pa je tako vazduh koji kruži unutra odličan i za disajne puteve.

U spa centru nema gužve, tako da ćete lako naći ležaljku za sebe. Atmosfera je prijatna, umirujuća, toplo je i stvoreno za opuštanje. Mislili su i o hidrataciji, pa ćete tako u spa centru naći čaše i vodu za piće. Spa centar je otvoren od 14-20h.


Gardenia spa hotel: spa centar
Gardenia spa hotel: spa centar
Gardenia spa hotel: spa centar
Gardenia spa hotel: spa centar
Gardenia spa hotel: spa centar

Kako izgledaju sobe?

Sobe su besprekorno čiste, moderne, veoma prostrane, imaju prostran deo za sedenje, TV i klimu. Naš apartman je bio visoke kategorije, pa je imao hidromasažnu kadu i kuhinjicu, koja dobro dođe ako na putu ka moru ponesete neku hranu ili ste u Grčkoj kupili neke kvarljive proizvode. U kupatilu imate fen za kosu, peškire i kompletnu kozmetiku, pa o tome ne morate brinuti. U sobi imate kuvalo za vodu, a dobijate i kesice čaja, kojim se možete okrepiti nakon dana provedenog u spa centru. Ne možete ni da zamislite koliko prija! Ako dolazite sa bebom, na zahtev će vam pripremiti krevetac, pa ne morate nositi svoj na rasklapanje.

Ako poželite da večerate, u hotelu je na raspolaganju restoran, a sve što spreme možete poneti da pojedete i u sobi, s obzirom na to da ima lep deo za sedenje i stočić. Mi smo se zasladili odličnim palačinkama sa nutelom, koje su nakon spa dana bile "kao poručene". Posle ovako sadržajnog, a opuštajućeg dana, ne preostaje ništa drugo nego da spavate "kao na oblacima". Upravo su takvi i kreveti, mekani i udobni kao oblaci.


Gardenia spa hotel: sobe
Gardenia spa hotel: sobe
Gardenia spa hotel: sobe
Gardenia spa hotel: palacinke

Doručak na bazi švedskog stola

Kao gosti hotela, imate uključen izuzetan doručak, na bazi švedskog stola. Služi se od 7-10h, u hotelskom restoranu. S obzirom na to da je izbro hrane veliki, sigurno ćete naći nešto za sebe, čak iako imate poseban režim ishrane - peciva, žitarice, jaja, kobasice, sirevi, voće...

Daće vam dovoljno energije da nastavite sa istraživanjem grada ili da se uputite dalje, ka Grčkoj ili kući, ka Srbiji.


Gardenia spa hotel: svedski sto
Gardenia spa hotel: svedski sto
Gardenia spa hotel: dorucak


Prijava na newsletter

Ako vam se svideo ovaj tekst i želeli biste da dobijate informacije o novim tekstovima objavljenim na blogu, možete se prijaviti na linku koji sledi: Prijava na newsletter


Srodni tekstovi

Ukoliko Vam se svideo ovaj tekst, možda će vam biti zanimljivi i sledeći tekstovi na blogu:

Skoplje: Šta videti i iskusiti u biseru Vardara

Pauza na putu za Grčku: Moji predlozi za kvalitetnu pauzu


Pauza na putu za Grčku: Moji predlozi za kvalitetnu pauzu

Mnogi će leto da provedu u Grčkoj i verovatno ćete do Egejskog mora stići preko Severne Makedonije. Ako putujete sa decom, moja preporuka je da prespavate i odmorite se u Severnoj Makedoniji. U ovom tekstu sam izdvojila nekoliko lepih i sadržajnih mesta u Severnoj Makedoniji na kojima možete provesti jedan dan ili par sati, a nalaze se vrlo blizu puta za Grčku.


Skoplje: Šta videti i iskusiti u biseru Vardara

Pozdrav iz Skoplja, grada kontrasta i miksa različitih kultura, naroda, religija. Sa jedne strane Vardara impresivne nove zgrade, a sa druge stara čaršija u kojoj se oseća duh davno prošlih vremena. Ali ono što me u ovom gradu impresionira i za njega veže su ljudi - srdačni, srčani i puni emocije! Skoplje je veoma stari grad, ovde se nalazio presto srednjevekonvnog srpskog kraljevstva, a ovde je krunisan i prvi kralj Srbije.