Bundeva za Noć veštica: Zabava za malu i veliku decu


Bundeva za Noć veštica: Zabava za malu i veliku decu



Autor fotografija:

Bojana J.


Ukoliko ste u američkim filmovima gledali proslavljanje Noći veštica, ili ste videli kako se Noć veštica proslavlja u evropskim državama i želite da osetite atmosferu ovog zanimljivog praznika u vašem domu, u ovom tekstu možete videti interesantan predlog kako da napravite bundevu za Noć veštica.


Nabavka i priprema bundeve

Da biste napravili bundevu za Noć veštica, najpre je morate nabaviti. Svratite do lokalnih prodavnica voća i povrća, i pitajte ih za preporuku. Obavezno tražite bundevu koja nema debelu koru, kako biste mogli lakše da je rezbarite. Takođe, obavezno proverite da li su bundeva koju nabavljate i njeno seme jestivi!

Nakon što nabavite bundevu, markerom ocrtajte oči, nos, usta i otvor na vrhu bundeve. Ovaj otvor treba da izgleda i služi kao poklopac, koji ćete podići da biste mogli da očistite unutrašnjost bundeve, a zatim ponovo zatvoriti bundevu kada završite čišćenje unutrašnjosti.

Nakon ocrtavanja bundeve, nožem isecite označene otvore. Nazubljeni noževi su pogodniji za ovaj posao. Isecite i poslopac na vrhu bundeve i otvorite bundevu.

Nakon što otvorite bundevu, kašikom očistite njenu unutrašnjost od semenki. Semenke možete sačuvati i ispeći, kako biste upotpunili uživanje za Noć veštica.


Nabavka i priprema bundeve

Nakon čišćenja unutrašnjosti bundeve, ona je spremna da u nju ubacite sveću i da oživite duh Noći veštica.


Nabavka i priprema bundeve

Pečenje semenki bundeve

Ukoliko ste odlučili da semenke sačuvate i ispečete, najpre treba da ih očistite od ostataka bundeve. Zatim, očišćene semenke stavite u metalnu posudu i pecite u rerni. Pecite semenke dok ne vidite da počinju da postaju tamnije.

Nakon što ispečete semenke, postavite bundevu i semenke na sto, pa pozovite prijatelje da zajedno uživate u ovom nesvakidašnjem prazniku.


Pečenje semenki bundeve

Pečenje bundeve

Nakon što bundevu iskoristite za pravljenje ovog karakterističnog obeležja Noći veštica, ne morate je baciti, već je možete iseći i ispeći u rerni.


Pečenje bundeve


Prijava na newsletter

Ako vam se svideo ovaj tekst i želeli biste da dobijate informacije o novim tekstovima objavljenim na blogu, možete se prijaviti na linku koji sledi: Prijava na newsletter


Srodni tekstovi

Ukoliko Vam se svideo ovaj tekst, možda će vam biti zanimljivi i sledeći tekstovi na blogu:

Transilvanija za Noć veštica: Tragovima Grofa Drakule


Transilvanija za Noć veštica: Tragovima Grofa Drakule

Transilvanija ili „zemlja iza šuma“ je šumovita planinska oblast Rumunije, jedno od retkih mesta na svetu gde turisti mogu da se vrate u prošlost i upoznaju sela i gradove koje su pre više od 800 godina podigli transilvanijski Sasi. Transilvaniju većina povezuje sa poznatom legendom o grofu Drakuli. Transilvanija je iskoristila legendu koja je ispirisala irskog pisca Brema Stokera da napiše roman "Drakula".