Izleti u Šumadiji


1. Aranđelovac: Gde se čuju zvuci mermera i pogled prostire po Šumadiji

Proleće je idealno vreme za istraživanje Srbije. Jedna od odličnih vikend destinacija je Aranđelovac - blizu, odlična hrana, a pregršt atrakcija kojima možete upotpuniti dan, tako da nijednog trenutka ne bude dosadno. U tekstu ćete naći predlog jednog izleta u ovom kraju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/arandjelovac:-gde-se-ciju-zvuci-mermera-i-pogled-prostire-po-Sumadiji/

2. Kosmaj: Predlog jednodnevnog izleta blizu Beograda

Kosmaj je uvek dobar izbor, bilo da je leto, proleće, jesen ili zima. Od Beograda se do Kosmaja stiže veoma brzo, za nekih pola sata autoputem, ili za oko 45 minuta do sat vremena, starim putem preko Avale. U ovom tekstu ću dati predlog jednog izleta na Kosmaj, iako ćete na blogu moći da nađete još atrakcija u okolini, koje možete iskombinovati i tako kreirati još sadržajniji izlet. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/kosmaj:-predlog-jednodnevnog-izleta-blizu-beograda/

3. Topola: Najveći vašar u Srbiji u senci kraljevskih vinograda

Topola se nalazi u srcu Šumadije. Prostire se u podnožju brda Oplenac, na oko 80 km od Beograda. Stari naziv Topole bio je i Kamenica, po rečici koja protiče uz obod grada. Na putu ka Beogradu, kod mesta Krečane, bilo je jedno drvo topole, i tu su se trgovački putnici odmarali i dogovarali za sastanke „kod topole“. Današnju Topolu je osnovao Karađorđe Petrović i videćete da je sve ovde u tom znaku. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/topola:-najveci-vasar-u-srbiji-u-senci-kraljevskih-vinograda/

4. Rudnik: Idealno mesto za piknik sa porodicom

Ove godine je piknik veoma aktuelan. U ovom tekstu ću dati predlog mesta za piknik na planini Rudnik, koja se nalazi na oko 1,5h vožnje od Beograda, ali i predloge za obilaske u okolini Rudnika i Gornjeg Milanovca, tako da možete da upotpunite jedan zanimljiv i sadržajan porodični dan. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/rudnik:-idealno-mesto-za-piknik-sa-porodicom-/

5. Etno selo Amerić: Kao nekada...

Saznajte gde možete uživati na čistom vazduhu, u prelepom pogledu i domaćim specijalitetima, na manje od sat vremena od Beograda, koja jela preporučujem da probate, ali i koje su davno zaboravljene aktivnosti u ponudi ovog jedinstvenog mesta, u kome kao da je vreme stalo. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/etno-selo-americ:-kao-nekada.../

6. "Šuma" na Kosmaju

Imanje "Šuma", koje je možda poznato iz letnjeg perioda, kada pod krošnjama drveća možete da nađete osveženje i mesto za predah. Bilo je zanimljivo da vidim kako izgleda zimi. Zapravo smo dobili ono što smo tražili - celo dvorište u snegu samo za nas, čist vazduh, prirodu, i po nešto da se zagrejemo. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iv-deo/