Izleti sa decom


1. Čenej: Prvomajski uranak na vojvođanskom salašu

Ako tražite mesto gde ćete uživati - u prirodi, uz odličnu hranu i aktivnosti za decu, možete da rezervišete mesto na čenejskom Pajinom salašu. Obišli smo nekoliko zanimljivih mesta u okolini, a u ovom tekstu pišem o detaljima jednodnevnog izleta, u kome smo otkrili manje poznate delove Vojvodine, na sat vremena od Beograda. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/Cenej:-prvomajski-uranak-na-vojvodjanskom-salasu/

2. Mojih top 10 iskustava koja morate doživeti na Paliću

Šaljem pozdrave se severa Bačke, sa obale najvećeg prirodnog jezera u Srbiji - Palićkog jezera! Palić može biti dobra baza za smeštaj i obilazak brojnih znamenitosti u okolini. Mislim da ne bi bio dovoljan jedan produženi vikend, da vidite i uživate u svemu što ovaj kraj nudi. Prelepe građevine i vile u stilu secesije, čarde i salaši, riblja čorba, juneći perkelt, štrudle. Šta još poželeti!? U ovom tekstu ću predstaviti meni najzanimljivije atrakcije na Paliću i okolini. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/moja-najlepsa-iskustva-koja-morate-doziveti-na-palicu/

3. Vršac: Putevima vršačkih vinograda

Ako nemate ideju gde provesti lep i sunčan dan, na oko sat i po od Beograda vas čeka Vršac, prava riznica znamenitosti, kojih ima dovoljno ne samo za jednodnevni izlet, već da ovde provedete i nekoliko dana. Vršac je jedan od najstarijih banatskih gradova, smešten na obodu Panonske nizije, u podnožju Vršačkih planina i od granice sa Rumunijom samo 14 km. Od Beograda je udaljen 84 km. Vršac karakteriše šarolika nacionalna struktura nastala tokom vekova, kao posledica čestih migracija. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/vrsac:-putevima-vrsackih-vinograda/

4. Aranđelovac: Gde se čuju zvuci mermera i pogled prostire po Šumadiji

Proleće je idealno vreme za istraživanje Srbije. Jedna od odličnih vikend destinacija je Aranđelovac - blizu, odlična hrana, a pregršt atrakcija kojima možete upotpuniti dan, tako da nijednog trenutka ne bude dosadno. U tekstu ćete naći predlog jednog izleta u ovom kraju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/arandjelovac:-gde-se-ciju-zvuci-mermera-i-pogled-prostire-po-Sumadiji/

5. Prirodnjački centar u Svilajncu

Prirodnjački centar Srbije je mesto na koje morate otići, posebno ako imate decu. Nalazi se na samo 6 km od autoputa, na oko 1h od Beograda. Pored ogromne zgrade u kojoj su izložbene postavke, napolju se nalazi dino-park. Inače, gotovo ceo kompleks se uglavnom sastoji iz edukativnog materijala, manje ima eksponata. Međutim, ovo je svakako jedinstven muzejski kompleks u Srbiji, i u skladu sa tim je vredan posete. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-ii-deo/

6. Ranč Sava

Mesto koje predstavljam kao još jednu od ideja za kratak izlet, koje smo otkrili slučajno. Išli smo putem ka Obrenovcu i pored samog puta smo videli reklamu za ranč "Sava" (nalazi se u Bariču). Iz znatiželje o čemu se radi smo svratili na ručak. Ambijent nas je oduševio. Reč je o restoranu koji se nalazi na ranču pored Save. Novijeg je datuma. Ono što je meni bilo zanimljivo je to što ima nekoliko ambijentalnih celina, tako da svako može da izabere šta voli. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda/

7. Zornića kuća

Svakog vikenda je Zornića kuća prepuna – ne bez razloga. Uvek možete videti brojne porodice sa decom, koje su došle da uživaju na čistom vazduhu, da se zabave u dečijoj igraonici, jašu konje ili se igraju sa životinjama u mini ZOO vrtu. Za ručak se možete počastiti nekim od njihovih specijaliteta ispod sača, kolačima ili pečenom kafom koju služe u fildžanima i uz ratluk. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda/

8. Požarevac: Ljubičevski konji ponovo jure...

Svako od nas barem jednom godišnje prođe auto-putem Beograd-Niš i ugleda tablu sa natpisom skretanja za Požarevac (18 km autoput udaljen od grada). Međutim, koliko ste puta odlučili da skrenete sa puta i obiđete ovaj grad i sve što on nudi? Ako imate decu, ali i ako ste zaljubljenik u konje, onda preporučujem da se ka Požarevcu uputite što pre, tačnije jednog sunčanog vikenda. U tekstu ćete naći preporuke kako organizovati jednodnevni izlet u ovom kraju Srbije. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/pozarevac:-ljubicevski-konji-ponovo-jure.../

9. Bačka Palanka: Destinacija za letovanje u Srbiji

Do ovog puta, nikada nisam bila u Bačkoj Palanci, pa čak ni u ovom delu Vojvodine. Ono što sam zatekla me je oduševilo, a predlog jednodnevnog izleta kakav smo napravili, možete naći u ovom tekstu. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/backa-palanka:-destinacija-za-letovanje-u-srbiji/

10. Kovilj: Vratiće se rode na kraj sveta

Da li vas je ikada zanimalo šta se nalazi "Na kraj sveta"? Upravo u ovom tekstu ćete saznati kakva vas lepota tamo čeka. Ako niste znali da se kraj sveta nalazi u baš Kovilju, mestu na oko 30 km od Novog Sada, onda je ovaj tekst za vas. U njemu ćete naći jedan predlog za sadržajan, nesvakidašnji i zanimljiv jednodnevni izlet, na oko sat vremena od Beograda. Birajte lepo vreme i spremite se za zabavu i opuštanje cele porodice. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/kovilj:-vratice-se-rode-na-kraj-sveta/

11. Kosmaj: Predlog jednodnevnog izleta blizu Beograda

Kosmaj je uvek dobar izbor, bilo da je leto, proleće, jesen ili zima. Od Beograda se do Kosmaja stiže veoma brzo, za nekih pola sata autoputem, ili za oko 45 minuta do sat vremena, starim putem preko Avale. U ovom tekstu ću dati predlog jednog izleta na Kosmaj, iako ćete na blogu moći da nađete još atrakcija u okolini, koje možete iskombinovati i tako kreirati još sadržajniji izlet. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/kosmaj:-predlog-jednodnevnog-izleta-blizu-beograda/

12. Borsko jezero: Gde vazduh miriše na borove

Ovo je destinacija o kojoj nisam ni razmišljala kao zanimljivoj za obilazak. Ipak, odlučili smo da tokom leta odemo. Jedina greška je bila što nismo ostali nekoliko dana... Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/borsko-jezero:-gde-vazduh-mirise-na-borove/

13. Vrnjačka Banja: Spa užitak u kraljevskoj banji

Najviše u putovanjima uživam ako porodici mogu da priuštim smeštaj blizu grada, a opet ušuškan i izolovan, u kome ćemo imati obroke, pa neću brinuti oko hrane, porodičnu zabavu u spa centru, ali i igraonicu. Sve to smo pronašli u Solaris Resorts u Vrnjačkoj Banji, kraljici banjskog turizma Srbije. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/vrnjacka-banja:-spa-uzitak-u-kraljevskoj-banji/

14. Rtanj: Bajka u centru vanzemaljskog života

Da li ste do sada posetili Rtanj? Meni je uvek bio privlačan, neobičan, mističan. Jedna od destinacija koja je nedostajala u mojoj putničkoj zbirci koju delim sa vama, jeste upravo Rtanj, planina o kojoj postoji ubedljivo najviše mitova i legendi kod nas. U tekstu ćete naći predlog jednog vikend putovanja. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/rtanj:-bajka-u-centru-vanzemaljskog-zivota/

15. Lepote Homolja: Banja Ždrelo i okolina

Dobro došli u Homolje! Homolje je oblast u Istočnoj Srbiji, ograničena planinskim vencima sa svih strana – Homoljske planine, Beljanica, Gornjačke planine. Biser ovog kraja je prelepa Gornjačka klisura. Gornjačka klisura, duga 16 km, sa četiri velika meandra. Na platou jednog od njih, nalazi se manastir Gornjak, koji je ime dobio po vetru koji duva u klisuri. Iskoristite posetu ovom kraju da uživate u termo-mineralnim vodama i čistom planinskom vazduhu. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/lepote-homolja:-banja-Zdrelo-i-okolina/

16. Sremska Mitrovica: Majka gradova pod zaštitom Svetog Dimitrija

Sremska Mitrovica je najveći grad u Sremu i jedan od najstarijih gradova u Vojvodini i Srbiji. Antički grad Sirmijum bio je prestonica Rimskog carstva neki period. Nazivaju ga i „slavnom majkom gradova“, jer su u njemu rođeni brojni rimski carevi. Jedno vreme se zvao Civitas Sancti Demetrii (Grad Svetog Dimitrija), po zaštitniku grada i ovde pogubljenom hrišćanskom mučeniku Sv. Dimitriju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/mojih-top-6-iskustava-u-sremskoj-mitrovici/

17. Zimovanje na Divčibarama: Planina namenjena deci

Divčibare, ili kako se često naziva “dečja planina”, nalazi se u neporednoj blizini Valjeva. Planina je idealna za decu, zbog klimatskih uslova i nadmorske visine. Nudi brojne mogućnosti za sankanje, spušanje sankama ili gumama niz planinu, a postoji i dečija ski staza, za malo stariju decu. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/zimovanje-na-divcibarama:-planina-namenjena-deci/

18. Jagodina: Sadržajan izlet za celu porodicu

Jagodina je vrlo interesantna destinacija za jednodnevni izlet, jer ćete pored ZOO vrta, ovde naći niz atrakcija koje će učiniti da ni u jednom trenutku ne bude dosadno. Nakon druženja sa životinjama, možete prošetati po ogromnom parku "Potok", posetiti Muzej voštanih figura, lepo ručati u jednom etno restoranu, a tokom leta je na raspolaganju i Akva park. Preko puta ZOO vrta je tržni centar Vivo, pa možete svratiti i u kupovinu, ako ste ljubitelj ovog vida zabave. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/jagodina:-sadrzajan-izlet-za-celu-porodicu/

19. Zrenjanin: Predlozi za sadržajan vikend izlet

Zrenjanin se nalazi u Vojvodini, u središnjem delu Banata, nekada je bio poznat kao Bečkerek. Kroz koji protiču reke Tisa, Begej, Tamiš i sistem kanala Dunav-Tisa-Dunav. Staro jezgro grada čini niz sačuvanih građevina iz XIX i XX veka. Tokom leta se ovde organizuju Dani piva, pa preporučujem da možda baš u to vreme posetite Zrenjanin. U ovom tekstu ću dati nekoliko predloga za jedan sadržajan vikend izlet u Zrenjaninu i njegovoj atrakcijama bogatoj okolini. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/zrenjanin:-predlozi-za-sadrzajan-vikend-izlet/

20. Rudnik: Idealno mesto za piknik sa porodicom

Ove godine je piknik veoma aktuelan. U ovom tekstu ću dati predlog mesta za piknik na planini Rudnik, koja se nalazi na oko 1,5h vožnje od Beograda, ali i predloge za obilaske u okolini Rudnika i Gornjeg Milanovca, tako da možete da upotpunite jedan zanimljiv i sadržajan porodični dan. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/rudnik:-idealno-mesto-za-piknik-sa-porodicom-/

21. Fruškogorska dečija pešačka staza: Popovica

Dok nisam posetila ovo mesto na Fruškoj gori, nisam zapravo ni znala koliko je velika ova vojvođanska planina i koliko znamenitosti krije. Koliko se u njoj smestilo pećina, vidikovaca, kamenoloma, izletišta, jezera... Šetnja u koju vas vodim je bila prilično lagana, a da je tako govori i ogroman broj dece koju smo videli - prava porodična šetnja na čistom vazduhu. Staza je duga oko 4.5 km, a nama je trebalo nešto manje od 3h. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/fruskogorska-decija-pesacka-staza:-popovica/

22. Jedan dan u lozničkom kraju: Kolevka srpskog jezika

Ako nemate ideju gde za vikend, preporučujem da krenete ka lozničkom kraju. Ttoliko ima sadržaja, da će jedan dan biti malo i želećete da ostanete još ili da se ponovo vratite. Iako smo uspeli da sve što ću prikazati obiđemo u jednom danu, preporučujem da prenoćite i natenane obilazite ova zaista divna mesta. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/jedan-dan-u-loznickom-kraju:-kolevka-srpskog-jezika/

23. Velika mirna Bačka tura: Predlozi za obilazak

Jedan od delova Srbije koji do sada gotovo da nisam nikada posetila je Bačka. U tekstu prenosim utiske o mestima koja su mi se dopala. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/velika-mirna-backa-tura:-predlozi-za-obilazak/

24. Mojih top 30 iskustava koja morate doživeti na Zlatiboru

Zlatibor, jedna od naših najlepših planina, podjednako interesantna u svako godišnje doba. Pamtim ga kao mesto na koje sam svakog leta odlazila sa porodicom i tamo provodila bar nedelju dana, u istraživanju okoline i uživanju u beskrajnim šetnjama po čistoj prirodi i svežem vazduhu. U ovom tekstu ću prikazati moja najlepša iskustva na Zlatiboru i u njegovoj okolini, i šta je to, po mom mišljenju, što ne treba propustiti ako posetite ovu planinsku lepoticu. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/mojih-top-15-iskustava-koja-morate-doziveti-na-zlatiboru/

25. Bela reka: Savremena farma u srcu Homoljskih planina

Predstavljam vam jedno mesto, koje me je oduševilo! Tokom jednog majskog vikenda smo se uputili na pravu savremenu farmu u srcu Homoljskih planina - Farmu „Bela reka“. Nakon promašenog puta i zaglavljivanja na istom (postoji nekoliko puteva, a nas je navigacija odvela najgorim), upravnik imanja nas je "spasio" i odveo na ovo mesto sa prirodom kakvu nisam imala priliku do sada da vidim. Zelene livade, šareno poljsko cveće, vrtače u brdima. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/bela-reka:-savremena-farma-u-srcu-homoljskih-planina/

26. Dvorac Fantast: Mesto za maštanje

Kako je proleće bilo oduvek određeno za obilazak najlepših, do sada neistraženih, atrakcija Srbije, tako smo se i ovog proleća zaputili na jedno mesto za koje smo čuli da je kao iz bajke. Reč je o, kako kažu, najlepšem dvorcu Vojvodine, dvorcu “Fantast”, koji je izgradio Bogdan Dunđerski, čuveni veleposednik. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/dvorac-fantast:-mesto-za-mastanje/

27. Đavolja varoš: Mistika okamenjenih skulptura

Ovaj tekst je posvećen jednom posebnom mestu – Đavoljoj varoši. Putovanje o kome ću pisati pamtim kao jedan od najlepših izleta, sadržajan i edukativan. Jeste da put iz Beograda traje malo duže, ali vredi. Imate utisak da se nalazite na nekoj svetski poznatoj atrakciji, grandioznoj. Priroda ovih krajeva je takođe fascinantna, i ne preostaje ništa drugo, nego da se prepustite i uživate. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/DJavolja-varos:-mistika-okamenjenih-skulptura/

28. Borkovac: Spa hotel među borovima

Hotel “Borkovac” je jedan od omiljenih spa hotela u Srbiji, a vrlo blizu Beograda. Ovaj hotel se nalazi na samo 50 km od Beograda, u rumskom izletištu Borkovac. Smešten je među borovima, na 3 km od centra Rume, u netaknutoj prirodi. Posebno je neobično to što, u sred sremačke ravnice, postoji jedna mala borova šuma, nalik na one zlatiborske. Kako se nalazi na obroncima Fruške gore i okružen je prirodom, idealan je za odmor i relaksaciju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/borkovac:-moj-omiljeni-spa-hotel-medju-borovima/

29. Novi Sad u prazničnom ruhu

Novi Sad, najveći grad Vojvodine, ili “srpska Atina”, kako ga još nazivaju, oduševiće vas posebno ako ga posetite u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ako posetite Winter Fest, u jedinstvenoj atmosferi, uživaćete u kuvanom vinu vrhunskih karlovačkih vinarija, mirisu tople čokolade koji se širi trgom, toplom čaju od lekovitog bilja, ukusnim kobasicama ili nekom od vojvođanskih specijaliteta. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/novi-sad-u-praznicnom-ruhu/

30. Mojih top 10 atrakcija u Sokobanji

Božanstvena priroda, božanstven vazduh! To može biti samo Sokobanja, nekadašnje mondensko mesto, koje su često posećivali boemi, umetnici i pesnici. Među njima Isidora Sekulić, Meša Selimović, Stevan Sremac, Ivo Andrić i Branislav Nušić. Nudi čitav spektar aktivnosti za zabavu cele porodice. U ovom tekstu izdvajam aktivnosti koje su meni bile najzanimljivije i kojih je sasvim dovoljno da se ovde provede nekoliko sadržajnih dana. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/mojih-top-10-atrakcija-u-sokobanji/

31. Đerdap: Na lepom plavom Dunavu

Pozdrav sa mesta gde je Dunav širok kao more! Ukoliko želite da obiđete Đerdapsku klisuru, predlažem nekoliko mesta na kojima se možete upoznati sa prirodnim lepotama ovog kraja, značajnim arheološkim nalazištima, ali i najlepšim vidikovcima sa kojih možete posmatrati jedan od najromantičnijih zalazaka sunca nad Dunavom. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/DJerdap:-na-lepom-plavom-dunavu/

32. Etno selo Amerić: Kao nekada...

Saznajte gde možete uživati na čistom vazduhu, u prelepom pogledu i domaćim specijalitetima, na manje od sat vremena od Beograda, koja jela preporučujem da probate, ali i koje su davno zaboravljene aktivnosti u ponudi ovog jedinstvenog mesta, u kome kao da je vreme stalo. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/etno-selo-americ:-kao-nekada.../

33. Obedska bara: Prirodna oaza nadomak Beograda

Pre nekoliko godina sam slučajno otkrila ovaj jedinstveni rezervat prirode "Obedska bara", u neverovatnom prirodnom ambijentu kićenog Srema. Priroda koju sam ovde zatekla je očaravajuća. U tekstu ćete naći pregled aktivnosti kojima možete upotpuniti dan i predlog jednog mesta za ručak sa decom. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/obedska-bara:-prirodna-oaza-nadomak-beograda/

34. Blago resavskog kraja: Predlog jednodnevnog izleta

Gde na jednodnevni izlet? Ako se ovo često pitate, preporučujem da razmotrite dolazak u resavski kraj i upoznate se sa prirodnim blagom koje vas ovde čeka. Atrakcija ima dovoljno za nekoliko dana boravka, ali ću u ovom tekstu prikazati šta smo posetili za jedan dan i dati još neke smernice šta videti u okolini, ako budete imali višak vremena. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/blago-resavskog-kraja:-predlog-jednodnevnog-izleta/

35. Bijeljina: Vikend beg u srce Semberije

Bijeljina, grad uz granicu sa Srbijom, zanimljiv je za jednodnevne izlete. Iz Beograda do Bijeljine treba oko 2h vožnje. Odlična je destinacija za porodice sa decom, bilo da dolazite zimi ili leti. U ovom tekstu ću dati nekoliko predloga kako da sa decom provedete jedan sadržajan i zabavan dan u Bijeljini, ali ćete naći i nekoliko ideja kako da iskombinujete još neke atrakcije ovog kraja, dobru hranu i šoping, i tako upotpunite ceo vikend proveden sa najdražima. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/bijeljina:-vikend-beg-u-srce-semberije/

36. Restoran "Tomy" u Šimanovcima

Kada sam prvi put videla fotografije sa ovog mesta, znala sam da je to restoran u koji moram obavezno da dođem. Želja mi se ostvarila, a očekivanja su ispunjena, tako da ovde predlažem mesto kao interesantno za ručak za porodice sa decom. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/obedska-bara:-prirodna-oaza-nadomak-beograda/

37. Salaš Stojšić

Salaš koji morate posetiti... Sa vama delim šta me je oduševilo na ovom mestu: Stiže se za manje od sat vremena od Beograda, pa smo uspeli da iskombinujemo da dođemo radnim danom (nije neophodna rezervacija), kada je manja gužva nego vikendom. Odličan je prilaz, jer se nalazi odmah uz autoput ka Novom Sadu... Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iii-deo/

38. Sekin salaš

Tokom vikenda se možete provozati do Pančeva i potražili mesto u kome se možete sakriti od najjačeg sunca i ručati. Sasvim slučajno smo otkrili jedno novo mesto, još uvek u razvoju, odlično za porodice sa decom. U pitanju je Sekin salaš, autentičan vojvođanaki salaš, na prvi pogled sličan kao i ostali, a ustvari vrlo specifičan. Ovo je ujedno i prvi salaš u Vojvodini, iz pravca Beograda. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iii-deo/

39. Keltsko selo

Imala sam priliku da posetim Keltsko selo u Inđiji, tematski park na manje od 1h od Beograda. Da li ste znali da su na teritoriji Inđije na čak 60 lokaliteta pronađeni ostaci života Kelta? Uzimajući u obzir ovu istorijsku činjenicu, napravljen je novi tematski park, vrlo intetesantan deci, mada i odraslima. Kompleks čini nekoliko imitacija keltskih kuća, od trske, drveta i blata, u kojima se nalazi pekara u kojoj je u vreme naše posete bila radionica za decu, mali muzej sa keltskim nakitom, oružjem, odećom i sl., svetilište, jezerce. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iii-deo/

40. Kupalište Peskara

U potrazi ste za mestom na koje tokom vikenda možete otići na rashlađenje? Pripremate se za odmor? Ili ste se tek vratili i želite da taj osećaj kada ste na odmoru nikada ne prestane? Predlažem da se uputite ka Zrenjaninu, jer ćete na obodu ovog grada naći jezero, koje je zapravo gradsko kupalište, pod nazivom "Peskara". Preporučujem da dođete ranije ujutru, jer plaža u delovima ima suncobrane, koje besplatno možete zauzeti, ali samo ako ste brzi. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/lujzin-salas:-raj-za-decu-nadomak-zrenjanina/

41. Lujzin salaš

Čim sam kročila kroz drvenu kapiju na Lujzin salaš, znala sam da je ovo mesto posebno. Reč nije o klasičnom komercijalizovanom salašu, već poljoprivrednom gazdinstvu, na kome znate da je sve što ćete probati domaće. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/lujzin-salas:-raj-za-decu-nadomak-zrenjanina/

42. Deliblatska peščara

Tokom jednog julskog vikenda, imali smo čast da budemo gosti šumske kućice "Bubamara", koja nas je podsetila na detinjstvo i bajke. Nisam mogla da se odlučim da li sam "Alisa u zemlji čuda" ili sam "Crvenkapa" koja nosi korpu do bakine kućice. Ova šumska bajka je bila jedno od najlepših vikend putovanja koje sam mogla da doživim. Sadržajno, neobično, nepoznato, opuštajuće. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/deliblatska-pescara:-produzeni-vikend-u-sumskoj-bubamari/

43. Etno selo "Stanišići" (BiH, Bijeljina)

Bijeljina, grad uz granicu sa Srbijom, zanimljiv je za jednodnevne izlete. Iz Beograda do Bijeljine treba oko 2h vožnje. Odlična je destinacija za porodice sa decom, bilo da dolazite zimi ili leti. U ovom tekstu ću dati nekoliko predloga kako da sa decom provedete jedan sadržajan i zabavan dan u Bijeljini, ali ćete naći i nekoliko ideja kako da iskombinujete još neke atrakcije ovog kraja, dobru hranu i šoping, i tako upotpunite ceo vikend proveden sa najdražima. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/bijeljina:-vikend-beg-u-srce-semberije/

44. 10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: I deo

U ovom tekstu dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-sa-decom-u-beogradu:-i-deo/

45. 10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: II deo

U ovom tekstu dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-sa-decom-u-beogradu:-ii-deo/

46. Dida Hornjakov salaš: Dobro došli na bunjevački ručak

U ovom tekstu ću prikazati kako je izgledao jednodnevni izlet po okolini Sombora. Izlet je idealan za letnje dane, jer obuhvata jedno mesto za kupanje, jedno mesto za uživanje u lokalnoj gastronomiji i jedno mesto za šetnju i upoznavanje sa arhitekturom jednog od najlepših vojvođanskih gradova. Ovde ćete naći preporuku mesta pogodnih za zabavu cele porodice, a posebno dece. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/dida-hornjakov-salas:-dobro-dosli-na-backi-bunjevacki-rucak/

47. Mala tura oko Novog Sada

Ako želite da vikend provedete van grada, a niste raspoloženi za duge vožnje, iz Beograda predlažem jedan izlet, koji će biti sadržajan, a ne mnogo naporan. Reč je o Novom Sadu i okolini. U tekstu ćete naći nekoliko predloga za obilazak, predlog jednog salaša za ručak i jednog mesta gde se možete zasladiti. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/mala-tura-oko-novog-sada/

48. Zrenjaninski salaši: Predlog jednodnevnog izleta

U ovom tekstu ću opisati kako je izgledao jednodnevni izlet u okolini Zrenjanina, tokom koga smo posetili dva salaša i još mnogo atrakcija. Ako putujete sa decom, jedna ovakva tura je pun pogodak, jer će oni bukvalno imati celodnevnu zabavu. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/zrenjaninski-salasi:-predlog-jednodnevnog-izleta/

49. Budimlija Resort: Letovanje u Srbiji po meri deteta

Oduvek ste želeli da leto traje duže? Vratili ste se sa mora, a već vam nedostaje? Ili ove godine niste uspeli da uživate na primorju? Ako je odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, preporučujem jedno mesto u Srbiji, na kome ćete uživati u pravom letnjem odmoru sa porodicom. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/budimlija-resort:-letovanje-u-srbiji-po-meri-deteta/

50. Čarobni breg: Dok sunce zalazi nad Mokrom Gorom

Mokra Gora je podjednako atraktivna za svako godišnje doba. Leti ćete uživati u svežini, tokom jeseni u šetnjama po prirodi, zimi ćete se sankati i skijati, a u proleće biti svedok buđenja nestvarne prirode. U tekstu ćete naći preporuke šta videti u okolini, šta probati i kako se organizovati. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/Carobni-breg:-dok-sunce-zalazi-nad-mokrom-gorom/

51. Predlog za izlet po valjevskom kraju

Dok nisam došla prvi put, nisam znala da je valjevski kraj toliko lep, da je priroda tako bujna, a vazduh planinski. Već godinama maštam o odlasku na Taorska vrela, koja se nalaze u srcu netaknute prirode, daleko od asfalta, saobraćaja, buke. Iako su Taorska vrela bila cilj puta, usput su se nametnule još neke atrakcije, koje ću predstaviti kroz ovaj predlog za izlet. Aktivnosti u valjevskom kraju ima toliko, da vam ni vikend nije dovoljan da sve vidite, ali mislim da je dva dana dovoljno da vidite ono najznačajnije. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/predlog-za-izlet-po-valjevskom-kraju/

52. Hotel Ub akva park: Spa vikend u krošnji drveća

Da li ste u potrazi za mestom koje je blizu grada, a nudi prijatan ambijent za opuštanje, makar i samo tokom vikenda? Kada stignete na ovo mesto, upravo ćete se tako osećati - "isključeno" iz stresne svakodnevice i poslovnih obaveza. Ostaje samo da se prepustite uživanju. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/hotel-ub-akva-park:-spa-vikend-u-krosnji-drveca/

53. Praznični vikend u Subotici

Posetila sam Suboticu, riznicu secesije, u periodu kada se održava zimski festival. Sama arhitektura grada, secesionistički motivi i ta neka jedinstvena vojvođanska ušuškanost, definitivno su sjajan ambijent u koji se i te kako uklapa sva ta čarolija praznika i darivanja. U tekstu dajem predlog kako možete provesti jedan praznični vikend u Subotici i njenoj okolini. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/praznicni-vikend-u-subotici/

54. Ergela i farma "Stari Tamiš"

Da li ste znali da na pola sata od Beograda, možete provesti sadržajno i edukativno pre podne, u kome će deca uživati? Nisam ni ja, dok slučajno nisam videla putokaz za farmu sa ergelom "Stari Tamiš", nedaleko od Pančeva, ispred sela Dolovo. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iv-deo/

55. Kaštel "Ečka"

Nedaleko od Zrenjanina, u selu Ečka, nalazi se lovački dvorac „Kaštel“, građen u engleskom stilu, u periodu od 1816-1820. godine. Dvorac je podigla porodica Lazar, a na svečanom otvaranju dvorca 1820. godine, svirao je čuveni violinista Franc List. To dovoljno govori o nekadašnjoj raskoši i značaju ovog mesta. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iv-deo/

56. Sašin salaš

Reč je o porodičnom seoskom domaćinstvu, koje se nalazi u mestu Rumenka, na 10ak minuta od centra Novog Sada. Za razliku od brojnih "fensi" salaša u okolini, ovaj je nekako opušten i prirodan. Za decu ima zaista dosta sadržaja, toliko da ćete morati da ručate napolju, iako je doživljaj degustirati njihovu domaću hranu u ambijentu prave salašarske kuće. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iv-deo/

57. "Šuma" na Kosmaju

Imanje "Šuma", koje je možda poznato iz letnjeg perioda, kada pod krošnjama drveća možete da nađete osveženje i mesto za predah. Bilo je zanimljivo da vidim kako izgleda zimi. Zapravo smo dobili ono što smo tražili - celo dvorište u snegu samo za nas, čist vazduh, prirodu, i po nešto da se zagrejemo. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-na-sat-vremena-od-beograda:-iv-deo/

58. 10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: III deo

U ovom tekstu dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-sa-decom-u-beogradu:-iii-deo/

59. 10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: IV deo

U ovom tekstu dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Više detalja na sledećem linku:

http://boyanayow.com/post/10-predloga-za-izlet-sa-decom-u-beogradu:-iv-deo/