Šta videti za 5 dana u Sloveniji: IV deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem nestvarnu prirodu Kranjske Gore, kao i neke od najzanimljivijih atrakcija u ovom delu Slovenije.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: III deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem šta sve možete videti i kako provesti dan na predivnom Bledu, šta obavezno probati, kao i priču o jednom izletištu nedaleko od Kranja.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: II deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem turu kroz slovenačku pećinsku lepoticu, kao i jedan od najlepših slovenačkih primorskih gradova.

Šta videti za 5 dana u Sloveniji: I deo

Ako ste razmišljali gde biste mogli da otputujete ovog proleća, a da izlet bude sadržajan, od srca bih Vam preporučila da se uputite prema Sloveniji! Pravo vreme su upravo uskršnji i prvomajski praznici, kada je vreme već dovoljno toplo i sunčano, ali sasvim prijatno za istraživanje brojnih atrakcija koje ova “zelena” zemlja nudi. U ovom delu putopisa Vam prikazujem jedno malo mesto u kome možete pronaći odlične slovenačke restorane, mesto u kome možete naći odličan smeštaj, kao i nekoliko atrakcija u blizini čuvenog Bohinjskog jezera.

Moj izbor najzanimljivijih restorana u Beogradu: I deo

U tekstu koji sledi vam prikazujem 10 restorana u Beogradu i okolini koji su meni zanimljivi – da li zbog pogleda, ambijenta, enterijera, hrane… Kako vidite da je ovo prvi deo teksta, u budućnosti možete očekivati nastavak ovog serijala. Svi koji me znaju, znaju da sam veliki gurman, tako da ćete ovde naći izbor restorana u koje volim da odlazim.

10 predloga za izlet sa decom u Beogradu: I deo

U ovom tekstu vam dajem 10 ideja gde možete sa decom provesti kvalitetno vreme u Beogradu, bilo da ste stanovnik mog grada ili ste nam u gostima. Nadam se da ćete naći dosta korisnih informacija i ideja. Kako je ovo prvi deo, očekujte uskoro nastavak sa još ideja kako provesti sa decom vreme u Beogradu. Uživajte i javite utiske!

Obedska bara: Prirodna oaza nadomak Beograda

Pre nekoliko godina sam sasvim slučajno otkrila ovaj jedinstveni rezervat prirode "Obedska bara", u neverovatnom prirodnom ambijentu kićenog Srema. Tada sam svratila na kratko, a sada sam mu se vratila, jer je priroda koju sam ovde zatekla očaravajuća. U tekstu ćete naći pregled aktivnosti kojima možete upotpuniti dan, predlog jednog divnog mesta za ručak sa decom, kao i proračun troškova jednog ovakvog izleta, sa mapom atrakcija.

Šta videti u Trstu za jedan dan

Trst je italijanski grad smešten u Tršćanskom zalivu, u blizini granice sa Slovenijom. Njegova luka se nalazi u srcu evropskog kontinenta i bila je glavni izlaz na more Hazburskog carstva. Prvo što ćete primetiti u Trstu je da veoma malo liči na Italiju. Razlog za to je što je od 1382-1919. godine bio deo Austrije. Kako se austrijsko carstvo smanjivalo, tako je Trst postajao samo mala luka, da bi 1700ih godina postao glavna trgovačka luka na Jadranskom moru.

Šta videti za 3 sata u Dubrovniku

Dubrovnik je grad u Hrvatskoj luka na Jadranskom moru, u Dalmaciji. Danas je poznat po starom gradskom jezgru, sa brojnim kulturnim spomenicima. Već na prvom koraku, zanemite pred monumentalnim zidinama u dužini od 2 km, koje oblikuju grad. Ukoliko želite da grad vidite sa visine, tu je i panoramska žičara koja se kreće iznad grada. Smatraju se jednim od najlepših zidina u Evropi. Krajem februara se u gradu održava karneval, što je posebna atrakcija za turiste.

Čenej: Prvomajski uranak na vojvođanskom salašu

Ove godine mi za prvi maj roštiljanje nije bilo opcija, jer sam želela da dan provedem sa porodicom, na nekom mestu gde ćemo svi uživati - u prirodi, uz odličnu hranu i aktivnosti za decu. Posle duge potrage, u poslednji čas, uspeli smo da rezervišemo mesto na čenejskom Pajinom salašu. Obišli smo nekoliko zanimljivih mesta, a ja vam u ovom tekstu pišem o detaljima našeg jednodnevnog izleta, u kome smo otkrili za nas manje poznate delove Vojvodine, na sat vremena od Beograda.

10 predloga za izlet na sat vremena od Beograda: II deo

U tekstu koji ćete ovde naći vam predlažem 10 mesta na koja možete otići na kraći izlet, do kojih vam treba oko sat vremena od Beograda. Neki od predloga su u okolini Beograda, dok ima i mesta na do oko 100 km udaljenosti, do kojih se kolima lako stiže za oko sat vremena vožnje. Mi smo ova mesta posetili i po nekoliko puta, a ovde vam navodim razloge zašto baš tamo i vi da odete i šta da očekujete. Ovo je drugi deo teksta koji ste na blogu tako rado čitali.

Moj izbor najzanimljivijih restorana u Beogradu: II deo

U tekstu koji sledi vam prikazujem 10 restorana i mesta sa dobrom hranom u Beogradu i okolini koji su meni zanimljivi – da li zbog pogleda, ambijenta, enterijera, hrane… Kako vidite da je ovo već drugi deo teksta, u budućnosti možete očekivati nastavak ovog serijala. Svi koji me znaju, znaju da sam veliki gurman, tako da ćete ovde naći izbor restorana u koje volim da odlazim, kao i lokala u kojima možete probati zanimljivu hranu.

Prethodna Sledeća